2 weken geleden begon ik weer helemaal enthousiast met een weekmenu op zaterdag. Want, de structuur mocht er wel weer een beetje in qua eetplanning. Ook bij mij, misschien zéker wel bij mij. De zomervakantie had bij ons nog een lang staartje gekregen en de regelmaat was ver te zoeken. Maar toen kwam vorige week… met de meiden 2 dagen thuis van school, een huis dat klaar gemaakt moest worden voor de verkoopfoto’s en een crematie in diezelfde week, lukte het mij niet om een weekmenu klaar te zetten. Ik was niet aan werken toegekomen, laat staan aan het plannen van mijn maaltijden. Maar vanaf nu weer elke zaterdag een berg aan inspiratie hoor! Schenk de koffie maar vast in en schrijf weer mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #29 makkelijke maaltijden
Maandag
Om het mezelf niet al te moeilijk te maken, heb ik ook in mijn eetplanning een soort vaste dagen voor bepaalde gerechten. Zo eten we op maandag meestal vegetarisch, deze pasta met geroosterde groenten en mozzarella neemt me nog even terug naar de zomer in Italië.
Dinsdag
Ook een soep-dag keert weer elke week terug. In de zomermaanden is dat vaak een salade-dag, maar nu het weer wat minder mooi weer wordt, zet ik deze kerriesoep met rijst en ei deze week op tafel. Deze smaken zijn zo goed bij elkaar!
Woensdag
Hmmm, als ik naar de weersvoorspelling voor komende week kijk, dan zie ik herfst. De hoogste tijd om de stamppotten weer op tafel te toveren. Deze broccoli stamppot met pesto en Parmezaan bijvoorbeeld. Erbij eten we worstjes van de slager.
Donderdag
Yes, ik heb ze al weer gespot, de eerste rode kolen! Dat is denk ik echt mijn favoriete groente… al vind ik het lastig om er 1 tot favoriet te bestempelen. Deze week maak ik weer eens de roergebakken rode kool met appel en balsamico klaar. Lekker met zelfgemaakte appelmoes en gebakken aardappeltjes.
Vrijdag
Tijd voor makkelijk fastfood op de vrijdagavond. Hier in huis betekent dat wel zelfgemaakt, maar zonder al te veel moeite. Al eten we echt wel eens een patatje van de snackbar hoor! Maar deze zoete aardappel salade Tex Mex -style met taco’s zijn ook een goed idee!
Zaterdag
Op zaterdag maak ik altijd wat meer tijd voor de lunch vrij. En ik zit de laatste tijd in een tosti-fase…. ik gooi alles tussen het tosti-ijzer, heerlijk die gesmolten kaas. Deze quesadilla met brie, bosbessen en rucola is eigenlijk ook een tosti, maar dan in een wrap!
Zondag
Met dit herfstige weer is het ook weer een mooi moment om warme havermout ontbijtjes klaar te gaan maken. Maar uiteraard geen warme pap, daar gruwel ik echt van. Deze havermout ontbijtcake met blauwe bessen daarentegen… hier kom ik mijn bed wel voor uit!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube