Yes, het is zover. De zomervakantie waar ik echt al weken naar uit kijk, is eindelijk aangebroken. Onze regio is heel vroeg dit jaar, maar voor mij komt het precies op tijd. Vandaag deel ik nog een laatste weekmenu met je, want uit eigen ervaring weet ik dat planningen en zomervakantie niet echt samen gaan. Vaak eten we een beetje hoe het uitkomt en wat er nog in huis is. Na de vakantie ga ik gewoon weer verder met de weekmenu’s hoor, geen zorgen! Voor nu, laat je nog even inspireren door de zomerse recepten die ik voor je heb klaar gezet. Dan ga ik van het zonnetje genieten!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #27 makkelijke maaltijden
Maandag
Hoewel ik zelf ongetwijfeld aan de echte pasta zit, blijft deze courgette spaghetti met zalm en avocado een van mijn favoriete lichte zomermaaltijden. Ideaal omdat het zo op tafel staat, en de combi van zalm en avocado is natuurlijk altijd goed!
Dinsdag
Pasta van courgette en rijst van broccoli deze week. Extra veggies op tafel zetten vind ik echt niet zo lastig. Als je het trucje eenmaal door hebt dan kun je overal een beetje groente aan toevoegen. Deze broccoli rijst met paprika en cashewnoten eet ik vaak met Italiaanse kip spiesjes.
Woensdag
Vaak als ik echt niet goed weet wat ik moet koken – dat gebeurt mij dus ook – gooi ik gewoon allemaal left-overs en een grote ovenschaal…. Laagje van kaas erover en smullen maar. Zo ontstaat bijvoorbeeld een Provençaalse groentegratin… helemaal prima voor een doordeweekse dag!
Donderdag
Juist in vakanties grijp ik vaak terug op klassiekers uit mijn repertoire. Lekker makkelijk, want daar hoef ik niet te veel bij na te denken en ik weet de ingrediënten zo bij elkaar te vinden. Deze week zet ik de Indonesische bami goreng op het menu. Lekker met zelfgemaakte komkommersalade!
Vrijdag
Ook mijn Mexicaanse gehaktschotel is zo’n recept dat ik zo uit mijn mouw schudt… ideaal op rommelige vakantiedagen. De meeste ingrediënten heb ik standaard wel in huis en als ik tijd heb, maak ik het liefst zelf de tortilla wraps klaar!
Zaterdag
Lunchen met een salade blijft voor mij elke keer weer een feestje! De ene keer ga ik helemaal los, de andere keer hou ik het eenvoudig. Deze salade met gegrilde courgette en halloumi kaas heeft namelijk echt niet zo heel veel nodig…
Zondag
Tijd om de keuken in te duiken en te gaan bakken! Al dat heerlijke zomerfruit stop ik in deze frisse yoghurtcake en daarna is het smullen geblazen!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Die courghetti met zalm lijkt me zo lekker!