Weekmenu makkelijke maaltijden #253 staat vandaag voor je klaar. Zoals je bent gewend staat er elke zaterdagochtend een weekmenu met makkelijke en lekkere recepten voor je klaar. En ook deze week ga ik je weer inspireren met de eetplanning voor komende week. Pak pen en papier en schrijf weer mee!
Het wordt weer een heerlijke week en de vraag wat eten we vandaag? is daarmee alvast beantwoord! Makkelijke maaltijden voor de hele week, gezond eten met het hele gezin, vandaag weer een heel lekker makkelijk weekmenu voor de komende eetweek. Met weer volop variatie in de recepten, van vega(n) tot vlees en vis en uiteraard deel ik ook weer een lunchrecept met je. Voor in het weekend staat er altijd een ontbijt- of bakrecept op de planning. We gaan weer genieten deze week!
Weekmenu makkelijke maaltijden
Na een kleine korte vakantie hier op de blog, beginnen we uiteraard 2023 ook weer met een weekmenu! Vanaf vandaag ga ik je weer elke zaterdag inspireren met makkelijke recepten voor doordeweekse dagen. Een beetje planning geeft wat mij betreft ook een beetje houvast en voorkomt dat ik bijna dagelijks moet nadenken over de vraag; Wat eten we vandaag?!
Omdat ik zo na de feestdagen toch ook weer een beetje back to normal wil, maak ik een lekker licht weekmenu klaar. Met onder andere bloemkoolrijst met kip en spinazie, gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en voor het weekend zelfgemaakte kip shoarma met zoete aardappel! Hopelijk haal je weer heel wat ideetjes voor de avondmaaltijd uit mijn weekplanning. Schrijf dus gerust weer mee!
Weekmenu gezonde recepten
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! Vorige weekmenu’s bekijken? Hier vind je ze allemaal: Weekmenu makkelijke maaltijden.
Weekmenu makkelijke maaltijden #253
Maandag
Oeh, zo na de volle decembermaand heb ik in januari altijd cravings voor groenten… zoveel mogelijk, kom maar door! Lekker in mijn smoothie, bij de lunch als rauwkost of in een soepje en natuurlijk bij de avondmaaltijd. En ook in het nieuwe jaar gaan we weer voor een vega recept op maandag, met deze week een groene shakshuka met feta en spinazie.
>> Recept: Groene shakshuka met feta <<
Dinsdag
Soepjes zijn een van mijn favoriete manieren om makkelijk wat meer groenten binnen te krijgen. Naast het lunchen met salades zet ik dus vaak tussen de middag of als makkelijke avondmaaltijd een kom zelfgemaakte soep op tafel. Deze keer een Italiaanse tomatensoep met mascarpone.
>> Recept: Italiaanse tomatensoep <<
Woensdag
Groenten zijn zo veelzijdig en ik gebruik ze dan ook regelmatig als vervanger voor de koolhydraten op mijn bord. Zo leent een bloemkool zich bijvoorbeeld ontzettend goed om rijst van te maken. Ik maak er pittige bloemkoolrijst met kip en spinazie van, een heerlijke lichte maaltijd!
>> Recept: Bloemkoolrijst met kip en spinazie <<
Donderdag
Ik blijf deze week een beetje in de lichte gerechten hangen, ik wil echt weer even wat meer veggies op mijn bord en weer een beetje in het normale ritme komen. De feestdagen van december vond ik heerlijk, maar balans vind ik belangrijk! Daarom zet ik vanavond deze gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt op het weekmenu.
>> Recept: Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt <<
Vrijdag
Joehoe, we gaan lekker snackend het weekend in met zelfgemaakte kip shoarma met zoete aardappel frietjes. Een heerlijke verwen maaltijd waar je uiteraard een lekkere dot zelfgemaakte knoflooksaus bij serveert!
>> Recept: Kip shoarma met zoete aardappel <<
Zaterdag
Nog een beetje bloemkool over of gewoon eens zin in een hele andere lunch dan de standaard boterham… Maak dan eens bloemkoolwafels klaar! Ik maak ze met bloemkool, eieren en kaas en je kunt ze beleggen met waar je zin in hebt. Wat dacht je van gerookte zalm, een beetje avocado en een dotje frisse yoghurt?
>> Recept: Bloemkool wafels met gerookte zalm <<
Zondag
Zondagen zijn de dagen waarop ik het heerlijk vind om de keuken in te duiken en een lekker ontbijtje klaar te maken of wat lekkers te bakken voor bij de koffie of zomaar tussendoor. Met deze havermout cups met frisse kokosyoghurt en blauwe bessen start je de dag goed, maar als snack zijn ze ook heerlijk!
>> Recept: Havermout cups met yoghurt en blauwe bessen <<
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Bedankt voor dit overheerlijke week menu je schiet ook echt hele mooie fotos vind ik! De recepten zien er allemaal stuk voor stuk heerlijk uit. Vooral zondag is mijn favoriet heerlijke cups! Ontzettend goed als ontbijt.