Wat eten we deze week? Die vraag staat op zaterdag centraal hier in huis en ik zweer dan ook bij het maken van een weekmenu! Een planning voor de gerechten die deze week op tafel komen. En uiteraard maak ik dan gelijk een boodschappenlijstje. Zo ben ik voordat de drukte van de week weer begint alvast klaar voor de steeds terugkerende avondspitsen.
Ook deze week dus weer een weekmenu met makkelijke, snelle en gezonde recepten. Vorige week heeft de herfst zich al een beetje laten zien en daar hou ik in het weekmenu natuurlijk ook rekening mee. Koken met de seizoenen mee. Dan eet je het lekkerst, want ik gebruik dan producten die nu volop verkrijgbaar zijn.
Deze week in het weekmenu dan ook een romige champignonsoep van kastanjechampignons. En een makkelijke rode kool stamppot, die bij de kinderen altijd goed in de smaak valt! Ook ga ik weer aan de slag met stoofvlees, dat hoort wat mij betreft helemaal bij de herfst.
Nog een week en dan begint hier de herfstvakantie weer… de weken zijn echt voorbij gevlogen! Wil je trouwens in deze periode aan de slag met pompoenen? Dan heb ik als bonus bij dit weekmenu nog een heel fijn overzicht met lekkere pompoenrecepten voor je. Laat je weer inspireren en schrijf gerust weer mee!
Weekmenu gezonde recepten
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu makkelijke maaltijden #195
Maandag
Bij herfst denk ik niet alleen aan pompoenen, maar ook aan champignons. Ook al zijn ze tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar, in de herfst ga ik er graag me aan de slag. Een heerlijke kom verwarmende romige champignonsoep van kastanjechampignons. Met een kruiden stokbroodje uit de oven, makkelijk en lekker.
Klik hier voor het recept voor Romige champignonsoep met kastanjechampignons!
Dinsdag
Rode kool, ik was er als kind al helemaal dol op. Het was echt mijn lievelingseten! En volgens mij heb ik dat gen doorgegeven aan mijn eigen kinderen, want ze eten dit zo graag! De ene keer maak ik zelf verse rode kool klaar, kool hoort wat mij betreft bij de herfst. Maar ook kies ik voor rode kool uit de diepvries hoor, wel zo makkelijk in deze rode kool stamppot!
Klik hier voor het recept voor Rode kool stamppot!
Woensdag
Mijn favoriet in de herfst – en in de winter net zo goed hoor – zijn toch echt wel stoofpotjes…. Zo’n pan stoofvlees, uren sudderen op het vuur en dat je huis zich dan langzaam vult met heerlijke geuren… Het maken van stoofvlees is absoluut niet ingewikkeld, je hebt alleen wel de tijd nodig. Want hoe langer het vlees kan pruttelen, hoe zachter het wordt. Vandaag zet ik deze Indonesische daging smoor op het menu. Heerlijk met gebakken rijst met ei en paksoi.
Klik hier voor het recept voor Daging smoor – Indonesisch stoofvlees!
Donderdag
Ideaal vind ik het, een quiche de oven in en 45 minuten later staat er een hele maaltijd op tafel. Hartige taarten en quiches, ik kan er niet genoeg van krijgen en ik blijf dan ook steeds weer variëren. Er staan al heel veel verschillende variaties op de blog. Vandaag ga ik voor deze quiche met spinazie en kip.
Klik hier voor het recept voor Quiche met spinazie en kip!
Vrijdag
Het is zover… de meiden liepen al een paar dagen met wat vermoeidheid rond en meestal merk in dan dat ze echt weer toe zijn aan vakantie. En vandaag is het dan zover, we hebben best een beetje afgeteld. De herfstvakantie luiden we natuurlijk feestelijk in en daarom bakken we vandaag pannenkoeken! Ik deel mijn makkelijke basisrecept voor pannenkoeken met je. Je kunt natuurlijk volop variëren met kaas, spek, rozijntjes of appel.
Klik hier voor het recept voor Pannenkoeken!
Zaterdag
In mijn tuin heb ik een vijgenboompje staan…. Vorig jaar dacht ik nog dat ie het niet meer zou gaan doen, maar dit voorjaar zag ik de eerste blaadjes toch verschijnen. Helaas is het boompje echt nog te klein om ook vijgen te geven, maar ik heb goede hoop. Tot die tijd haal ik ze lekker bij de groenteboer om mijn heerlijke lunch salade met vijgen en geitenkaas klaar te maken!
Klik hier voor het recept voor Salade met vijgen en geitenkaas!
Zondag
De vakantie betekent ook dat we op zondag weer eens lekker kunnen uitslapen! Geen sportwedstrijden van de dames maar lekker lang in bed en rustig opstarten. Geen haast, uitgebreid tijd voor koffie en natuurlijk een heerlijk verwenontbijtje. Nu de peren en vijgen volop verkrijgbaar zijn, maak ik deze yoghurt havermoutcake weer eens klaar!
Klik hier voor het recept voor Yoghurt havermoutcake met peer en vijgen!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!