Weekmenu tijd! Het is weer tijd voor de eetplanning van de komende week! Dit wordt de laatste ‘werkweek’ voor de Meivakantie en ik heb nog een drukke week voor de boeg. Ik duik nog een dag met Renske de keuken in en ik ga er natuurlijk voor zorgen dat de recepten die nog op de plank liggen, uitgeschreven worden. Dan ga ik daarna ook een beetje vakantie vieren. De weersvoorspellingen zien er goed uit dus ik heb er zin in! Uiteraard deel ik vandaag weer de inspiratie voor een makkelijk en lekker weekmenu met je. Alle recepten zijn weer eenvoudig klaar te maken, want lekker eten moet je niet te ingewikkeld maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische tomatenrisotto met Parmezaanse kaas? Of een goedgevulde quiche met prei en gehakt? Ik zet een heerlijke pasta met kip in Italiaanse roomsaus op tafel én in het weekend pakken we uit met een ontbijttaartje met verse aardbeien. Pak pen en papier en laat je inspireren!
Weekmenu gezonde recepten
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu makkelijke maaltijden #176
Maandag
Ik ben gek op risotto en dat is deels al door hoe je dit gerecht klaar maakt! Eerst de rijst kort bakken en dan schep voor schep de bouillon toevoegen, dat is zo heerlijk ontspannend… We beginnen deze week met een vegetarische tomatenrisotto met uiteraard wel lekker veel Parmezaanse kaas. Ik zet er graag een groene salade bij op tafel.
Klik hier voor het recept voor Tomaten risotto met Parmezaanse kaas!
Dinsdag
Minstens eens in de twee weken maak ik een grote pan met klassieke Italiaanse pastasaus klaar. Vaak in een grote pan, een dubbele hoeveelheid, zodat we ook een portie hebben om in de vriezer te doen. Daar is dit recept voor Bolognesesaus helemaal geschikt voor. Uiteraard eet ik hier pasta bij!
Klik hier voor het recept voor Bolognesesaus!
Woensdag
Quiche me baby! Ik val in herhaling maar quiches zijn ideaal als makkelijke doordeweekse maaltijd! Meestal kijk ik welke restjes er nog in de koelkast liggen, maak ik een bodem van bladerdeeg, mengseltje van ei en room en dan doet de oven de rest! Voor vandaag een quiche met gehakt en prei!
Klik hier voor het recept voor Quiche met gehakt en prei!
Donderdag
Ooh, ik moést dit recept echt weer eens in de weekplanning zetten, want dit is zo lekker! En dat vind ik niet alleen zelf, ik heb hier al heel veel complimenten over gehad. Makkelijk, lekker, snel en ultiem comfortfood! Deze kip in Italiaanse roomsaus kan zowel met pasta als met gebakken aardappeltjes uit de oven.
Klik hier voor het recept voor Kip in Italiaanse roomsaus!
Vrijdag
Op vrijdagavond eten we makkelijk! En dat lukt helemaal met deze taco salade met gehakt. In dit recept gaan eigenlijk alle ingrediënten die je voor de vulling van burrito’s zou gebruiken, maar dan in een makkelijke lauwwarme salade. Smullen maar!
Klik hier voor het recept voor Taco salade met gehakt, mais en zwarte bonen!
Zaterdag
Lunchen met salades is altijd een feestje! Meestal heb ik niet echt een plan en kijk ik gewoon wat ik nog in huis heb. Voor dit recept voor een salade met zoete aardappel en tonijn rooster ik de zoete aardappelblokjes even in de oven! Ben je op zoek naar meer salade recepten? Bestel dan mijn E-book Natuurlijk lunchen!
Klik hier voor het recept voor Salade met zoete aardappel en tonijn!
Zondag
Yes, ze zijn er weer, Hollandse aardbeien! Ik ben altijd iets te enthousiast met inkopen dus het gebeurt wel eens dat ik ineens aardbeien met een plekje heb. Natuurlijk kun je die ook gewoon eten, maar het is ook wel erg lekker om er een ontbijttaartje met yoghurt en aardbeien mee te maken!
Klik hier voor het recept voor Ontbijttaart met yoghurt en aardbeien!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube