Ook vandaag zet ik weer een weekmenu met makkelijke maaltijden voor je klaar. Ook al is volgende week de week waarin Kerst valt, de rest van de week willen we natuurlijk ook lekker eten! En, ook met Kerst zet ik makkelijke gerechten voor je op het menu. Ben jij er al uit hoe je de feestdagen gaat vieren? Heb je het kerstmenu al compleet? Ook in de komende dagen ga ik je nog volop inspireren met kerst gerechten, maar vandaag is het tijd voor de eetplanning van de komende week. We gaan wel al een beetje op sjiek hoor, wat dacht je van een vegetarische Wellington als avondmaaltijd? Kun je alvast proefkoken voor Kerst. We maken ook weer zo’n heerlijke pan tomatensoep klaar, ik heb een zalm in Italiaanse roomsaus op het menu gezet en heb nog een goede tip voor je als je onverhoopt na de feestdagen nog een stukje kerstbrood over hebt…. Pak pen en papier en schrijf weer mee!
Weekmenu recepten
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu makkelijke maaltijden #160
Maandag
Misschien heb je deze beauty al voorbij zien komen op de blog? En misschien zet je deze vegetarische Wellington met champignons, spinazie en rode biet met de Kerst wel op tafel? Als dat zo is, dan kun je op deze vega maandag mooi alvast een keer proefdraaien. En anders is het een perfect luxe recept om op deze dag zonder vlees op tafel te zetten!
Klik hier om naar het recept voor vegetarische Wellington met champignons, spinazie en rode biet te gaan!
Dinsdag
Dit is zo’n makkelijke maaltijd die eigenlijk altijd goed is! Op drukke dagen, of juist ook tijdens de kerstvakantie die hier al is begonnen. Lekker naar buiten om te wandelen en dan opwarmen met een kom zelfgemaakte tomatensoep van verse tomaten. Wil je een soep recept met Kerst op tafel zetten waar je iedereen blij mee maakt, dan zou ik zeker voor verse tomatensoep gaan!
Klik hier voor het recept voor tomatensoep van verse tomaten!
Woensdag
Volgens mij gaan jullie tijdens de feestdagen massáál aan de stoofschotels dit jaar! Echt, het recept voor Italiaans stoofvlees in rode wijn is nog nooit zo vaak bekeken als in de afgelopen weken…. En dat is ook een top recept, ik kan het je van harte aanbevelen! Voor doordeweeks ga ik in het weekmenu voor een Italiaanse stoofschotel met kip. Deze kip Cacciatore met paprika en tomaat is te gek met een bordje pasta!
Klik hier voor het recept voor kip Cacciatore met paprika en tomaat!
Donderdag
Oeh, this is beginning to look a lot like Xmas, vind je ook niet?! En waarom ook niet, we pakken deze week lekker uit met luxe gerechten! Het zijn tenslotte rare tijden en we maken er zelf gewoon het beste van! En dat betekent dat we op Kerstavond deze góddelijke zalm in Italiaanse roomsaus op tafel zetten! Echt, neem 1 hap en je bent verkocht, die smaak is echt fantastisch. Serveer hier een eenvoudige spaghetti cacio è pepe bij en smullen maar!
Klik hier voor het recept voor zalm in Italiaanse roomsaus!
Vrijdag
Kerst! Eerste kerstdag! En, ben jij er al uit wat je op tafel gaat zetten? Hoofdgerecht, bijgerechten, misschien zelf nog een amuse? Ik geef je komende dagen nog volop inspiratie, maar op een bepaald moment móét je een keuze maken….. Als extra tip nog deze super makkelijke saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie. Zet er een romige risotto met prosecco en bospaddenstoelen bij en het feest kan beginnen!
Klik hier voor het recept voor Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie.
Zaterdag
En nog een keer Kerst! Ook vandaag pak ik weer lekker uit met dit Italiaans gehaktbrood in pancetta. Dit gerecht kun je al goed van tevoren klaar maken, altijd fijn! Wil je meer Italiaanse gerechten serveren, bekijk dan eens dit artikel waarin ik tips en recepten voor een Italiaans kerstdiner met je deel!
Klik hier voor het Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta!
Zondag
En toen… waren de kerstdagen weer voorbij en gaan we ons opmaken voor een hele bijzondere jaarwisseling…. In kleine groepjes, zonder vuurwerk, het is anders dan anders. Mocht je na de Kerst nog een stukje kerststol over hebben, dan is het heerlijk om daar op deze zondag een broodpudding van kerststol leftovers van te maken. Nog even nagenieten!
Klik hier voor het recept voor broodpudding van kerststol leftovers!
En dat was deze eetweek. Op naar Oud & Nieuw. Op Tweede Kerstdag sla ik het weekmenu een keertje over, dit komt een dag later!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube