Yes, weer een weekmenu vol met makkelijke maaltijden! Ook al gaan we hard richting de feestdagen, doordeweeks moet er ook gewoon gegeten worden. Ik zet dus weer heerlijke makkelijke recepten voor je op een rijtje voor de aankomende week. Wel geef ik er een feestelijk tintje aan, in deze koude dagen ga ik graag voor heerlijk comfort food en waarom zouden we niet alvast een beetje proef koken voor Kerst? Zo heb ik een courgette pastinaak soep op het menu gezet, dit is niet alleen een heel makkelijk lekker soepje, het zou ook zo als voorgerecht met Kerst op tafel kunnen komen. En ook ga ik aan de slag met paddenstoelen ragout. Dit recept is ook lekker voor koude doordeweekse dagen en het geeft een instant feest-gevoel! Verder deel ik het recept voor varkenshaas in spek, met salie en witte wijn saus met je. Super eenvoudig, maar zo kerst-waardig! De recepten heb ik voor je bij elkaar gezocht, je hoeft alleen nog maar mee te schrijven en boodschappen te doen!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu makkelijke maaltijden #159
Maandag
Zeg je Kerst, dan zeg je ragout… ja toch? Vroeger was dit bij ons vaste prik en ik vond het altijd fantástisch, zo’n knapperig warm pastei bakje met romige goed gevulde ragout! Deze keer ga ik zelf aan de slag en omdat het vandaag een dagje zonder vlees is, ga ik voor paddenstoelen ragout met truffelolie. Wil je liever geen pastei bakje gebruiken, serveer dit recept dan met rijst!
Klik hier voor het recept voor paddenstoelen ragout met truffelolie!
Dinsdag
Voor Kerst ga ik nog de lekkerste soep recepten met je delen, dat artikel komt binnenkort online! Een soepje is namelijk altijd wel zo feestelijk en aangezien we dit jaar niet voor hele groepen hoeven te koken, kunnen we natuurlijk qua gangen lekker uitpakken. Als klein voorgerecht zou je deze courgette pastinaak soep met krokante ham kunnen serveren. Maar eerlijk is eerlijk, ook op een doordeweekse dinsdag is dit lekker!
Klik hier voor het recept voor courgette pastinaak soep met krokante ham!
Woensdag
Oeh la la, dit recept ziet er indrukwekkend uit hè! Zal ik je wat verklappen?…. Deze varkenshaas in spek, met salie en witte wijnsaus staat echt binnen een half uurtje op tafel! Ideaal voor doordeweeks, maar ook voor de feestdagen! Serveer er die prachtige gele risotto alla Milanese bij en je hebt een heerlijke feestelijke maaltijd!
Klik hier voor het recept voor varkenshaas in spek met witte wijnsaus!
Donderdag
Wat is het koud, guur en fris buiten…. tijd om naar binnen te gaan en heerlijk van de warmte in huis te genieten. Ultiem comfort food op tafel en lekker genieten. Deze oven pasta met gehakt en spinazie is zo’n ultiem comfort food recept en voordat we los gaan met de feestdagen, doen we vandaag nog even ‘normaal’…
Klik hier voor het recept voor oven pasta met gehakt en spinazie!
Vrijdag
De afgelopen weken heb ik zoveel gekookt…. dat zelfs ik er heel even geen ‘zin’ meer in heb! Al vanaf eind oktober ben ik bezig met de recepten voor deze laatste dagen van het jaar en ik vind het dan zo op de laatste dag van het weekend heerlijk om de week borrelend af te sluiten. Een grote Italiaanse borrelplank met burrata, ham, salami en meloen op tafel en genieten maar!
Klik hier voor het recept voor de Italiaanse borrelplank!
Zaterdag
Oooh, dit wil je echt maken! Voor elke borrel, feestje, Kerst, gewoon voor alle gelegenheden waarbij je dit kunt serveren. Of gewoon voor jezelf, op een broodje als lunch, door de salade, door de pasta. Met dit recept voor gravad lax in limoncello, dille en bieslook kun je alle kanten op. En pssst…. ook dit lijkt een ingewikkeld recept, maar het is zo easy. Beetje geduld heb je nodig, that’s it!
Klik hier voor het recept voor gravad lax in limoncello met mosterd-dille creme fraiche!
Zondag
Als afsluiter van deze eetweek heb ik een heerlijk zondags bakrecept voor je. Het is het recept voor een Italiaans kerstbrood, panettone genoemd. Dit brood is in Italië een populair kerstcadeau en het is zo leuk om dit eens zelf te maken. Ik zeg maar weer, als ik het kan, kun jij het ook? Liever een gewone kerststol bakken kan natuurlijk ook!
Klik hier voor het recept voor Italiaanse panettone!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube