Yes, de lente is volgens mij nu echt goed begonnen! Wat een heerlijke zonnige week hadden we en de vooruitzichten zijn ook top! Het lijkt wel een beetje vakantie zo, we genieten volop van het buiten zijn. In de eigen achtertuin natuurlijk! Ik zei vorige week al dat ik wel kan wennen aan dit rustigere tempo waarin we werken met genieten afwisselen en niet meer zo worden geleefd door de waan van de dag. En hoewel het soms ook wel wat saai is zo, gaat het gelukkig nog steeds goed! Nu staat dan ineens het lange Paasweekend voor de deur en dat gaat ook wel even apart zijn. Geen uitgebreide brunch met de familie maar een ontbijt met z’n viertjes en paaseieren zoeken in de eigen achtertuin in plaats van bij opa en oma. Voor volgende week zet ik natuurlijk wel weer een weekmenu voor je klaar. Ook na de Pasen blijft het prachtig weer zag ik, dus ik ga voor heerlijke voorjaarsgerechten!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #127 Makkelijke maaltijden
Maandag
Vandaag is het Tweede Paasdag en dat is bij ons altijd wel een thuisblijf-dag. Lekker uitgebreid ontbijten met z’n allen en heel rustig opstarten. Ik maak deze gevulde pannenkoeken met espresso mascarpone klaar. Voor de kids kun je de espresso vervangen door cacaopoeder of wat chocolademelk!
Dinsdag
Ik schat zo in dat deze week ook een beetje een rare week gaat worden…. na een lang Paasweekend moeten we weer aan de slag, maar het mooie weer nodigt ook uit om nog lekker rustig aan te doen. Voor vanavond zet ik een van mijn favorieten op het menu, een bordje heerlijke Indonesische bami goreng. Maak je mij altijd blij mee!
Woensdag
Afgelopen week dook ik ook voor het eerst sinds lange tijd weer eens met Renske de keuken in. Uiteraard op 1,5 mt afstand van elkaar, maar het was weer fijn om samen te werken. En het goede nieuws is, er komen dus weer een heleboel nieuwe recepten aan! De laatste weken lukt het mij niet altijd om zelf uitgebreid te koken en foto’s te maken. Er gebeurt te veel in huis waardoor ik niet aan werken toe kom. Ik maakte wel nog deze kip in pesto roomsaus klaar en die is heerlijk bij tagliatelle.
Donderdag
Het koken voor de blog ging hier de laatste tijd een beetje tussen de bedrijven door en schoot er ook nog wel eens bij in. Ik heb besloten me daar gewoon maar bij neer te leggen, er staat immers zo veel lekkers al online. Ruim 1300 recepten, waaronder deze sla wraps met Mexicaans gehakt die ik zelf ook graag klaar maak. Na de Pasen komen er dus zeker weer nieuwe recepten aan, stay tuned!
Vrijdag
Ik hou in mijn eetplanning altijd wel rekening met wat voor weer het is. Na een warme zonnige dag heb ik meestal namelijk niet zo’n zin in stamppot. En dan is het toch onhandig als je precies dáár alles voor in huis hebt… haha! Volgens mij kan dit weekend de bbq aan en ik ga zeker weer zelf kipsaté maken. Lekker met frisse salade erbij en deze gepofte aardappels met frisse kwark en spekreepjes.
Zaterdag
En nu het toch zo lekker is om buiten te zijn, vind ik dat ook de lunchsalades wel weer op tafel mogen komen. Nou maak ik die de laatste tijd sowieso wel vaak hoor, ik heb nu toch alle tijd. Bij een zonnige dag – of bij de bbq! – hoort deze salade met meloen, rauwe ham en mozzarella. Heerlijk!
Zondag
Afgelopen week maakte ik hartige wafels klaar, het recept daarvan deel ik binnenkort met je. Na het bakken van deze wafels, maakte ik het wafelijzer schoon en liet ik dit nog op het aanrecht staan. Sindsdien krijg ik van de meiden de vraag wanneer ik weer wafels ga maken, dus vooruit… op zondagochtend dan maar! Heerlijk deze yoghurt wafels met wat vers fruit, super om zo de dag te beginnen!
Eet smakelijk deze week! En ondanks het mooie weer in het Paasweekend, blijf alsjeblieft zoveel mogelijk thuis!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube