De voorjaarsvakantie zit er bijna op, tijd om het gewone leven weer op te pakken…. Ik heb echt vrij weinig gedaan afgelopen week, en eigenlijk was dat heerlijk! Toch een beetje vakantie! Al moet ik er wel bij zeggen dat ik vooral weinig heb gewerkt, de dagen met de meiden waren wel goed gevuld. Het was gewoon fijn om even geen wekker te hebben, even niet te hoeven haasten voor school, even met wat andere dingen bezig zijn. Maar, komende week beginnen we weer hoor! Ik ben wel een klein beetje klaar met de winter, dus mijn weekmenu heb ik gevuld met wat lichtere gerechten. Laat het voorjaar maar komen… Geniet van al het lekkers en maak er weer een fijne week van!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #9 makkelijke maaltijden
Maandag
Om steeds op een andere manier groenten op tafel te zetten vraagt een beetje creativiteit. Maar met deze spinazie ricottataart met een korstje van zoete aardappel lukt dat wel!
Dinsdag
Soep-dag! Vandaag Senna’s favoriete soep, die een Oosterse twist geef. En tadaa, zo staat er ineens Chinese tomatensoep op tafel. Bak er eventueel nog een makkelijk havermoutbroodje bij!
Woensdag
Ik ben dol op de Oosterse keuken en de kip Masala van Rens Kroes valt hier altijd goed in de smaak. Staat ook zó op tafel trouwens, ideaal voor doordeweekse dagen!
Donderdag
Nog een taartje deze week. Een hartig taartje ook, deze quiche met broccoli en venkel is altijd goed. Meestal kies ik wel voor volkoren bladerdeeg, te krijgen bij de natuurwinkel.
Vrijdag
Omdat ik ook deze week nog even moet inkomen, doen we op vrijdag lekker makkelijk! Zelfgemaakte Mc Chicken, maar dan 100 keer lekkerder. Laat het weekend maar beginnen!
Zaterdag
Op de zaterdag is er altijd wat meer tijd voor een uitgebreide lunch. Maar eigenlijk zou ik deze plaattaart met ei en ham ook gewoon als makkelijke avondmaaltijd op tafel zetten. Op zaterdag hoeft er ten slotte niet zo veel…
Zondag
Heerlijk om zondagmiddag de keuken in te duiken en wat lekkers te bakken. De ene keer maak ik een taartje, de andere keer een tussendoortje. Het mooie is dat dit bananenbrood met pistachenoten eigenlijk als beiden kan. Win – win!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Wat is het toch plezierig om iedere morgen je blog te lezen. Het klinkt gek maar dat is ook het eerste wat ik doe. Ook deze week weer heerlijke recepten. Een of twee gerechten worden zeker deze week door mij bereid. Soms wijk ik er een beetje vanaf door mijn eigen invulling en smaak maar het blijft een enorme inspiratiebron die mooie recepten. Ook, ik heb het al eerder geschreven, die mooie foto’s. Prachtig. Eerlijk gezegd ben ik een beetje jaloers. Ik wou dat ik het kon. Reny dankjewel voor al dat moois en alvast een fijn weekend. Volgende week wordt weer een culinaire top week.
Ooh jum, de quiches en plaattaarten lijken me heerlijk, die moet ik echt proberen!