De eerste volle maand van 2017 zit erop! Hoe was jouw eerste maand? Ik vind het altijd maar raar, de start van een nieuw jaar. Aan het einde van 2016 keek ik heel erg uit naar een fris begin, maar uiteindelijk blijkt januari altijd een hele lange, en ook wel saaie maand. Maar goed, de kop is eraf, en we gaan gewoon lekker verder. Ik heb weer een nieuw weekmenu voor je klaar staan. Vol met makkelijke maaltijden, die op doordeweekse dagen zo op tafel staan. Want hoewel ik echt wel hou van experimenteren in de keuken, en uitgebreid kokkerellen, moet het op drukke dagen vooral snel en makkelijk zijn. Ga er even voor zitten en schrijf mee!
Deze week heb ik eigenlijk vooral zin in comfortfood. In verwarmende gerechten die mij een blij gevoel geven. Warme salades, goedgevulde soep, een romige curry. Van dat heerlijke wintervoer waar we nog even van mogen genieten. Achter de schermen ben ik al een stuk verder hoor, mijn hoofd stroomt al weer over van fijne voorjaarsrecepten. Maar nu het buiten nog grijs, donker en nat is, dompel ik me deze week nog even onder in stevige kost!
Weekmenu 5 makkelijke maaltijden
Maandag
Op de eerste dag van de week ga ik voor deze rijkgevulde couscous salade met pompoen en boerenkool. Klinkt niet helemaal voor de hand liggend, die combi, maar geloof me, dit is lekker! Boerenkool anders, en het vlees mis je echt niet in dit recept.
Dinsdag
Elke week zet ik een soep op tafel. Voor mij de ideale manier om niet na te denken over het koken, maar vooral wel veel lekkers in een kommetje te gooien. Met deze donkere dagen ga ik graag nog voor de rijkgevulde Goulashsoep met paprika.
Woensdag
Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf een curry-gerecht te maken? Daar heb je helemaal geen pakje of potje voor nodig. Er zijn trouwens wel potjes currypasta te krijgen die enkel bestaan uit pure ingrediënten hoor! Maar voor deze milde kokos curry met kip maak ik de pasta zelf.
Donderdag
Ik ben dol op vis, maar eet het echt te weinig. Dat komt omdat er weinig visliefhebbers in huis zijn, en alleen voor mezelf klaar maken vind ik vaak te veel moeite. Maar als ik deze Oosterse zalmburgers op tafel zet, dan weet ik dat ten minste 1 kleine lekkerbek mee eet, en zelf geniet ik er ook van!
Vrijdag
Op vrijdagavond ga ik voor Mexicaans! Heerlijk om die tacoschelpen te vullen met goodness. Ik maak een rijkgevulde zoete aardappelsalade klaar, en laat iedereen zijn eigen bordje vullen!
Zaterdag
Oh, vorige week maakte ik een fout… ik ging voor kant-en-klare shoarma. Ja, uit de supermarkt. Dat leek me voor 1 keer wel een goed idee. Nou echt, bah, niet lekker gewoon. Deze week een herkansing dus, met homemade pitabroodjes en ik maak er deze keer kip gyros bij!
Zondag
De zondagochtend is bij ons de luie ochtend van de week. Nu de meiden al wat groter zijn, is het tijdperk van iets langer uitslapen weer aangebroken. Heerlijk!! Ik vind het leuk om bij het ontbijt uit te pakken met deze appel kaneel broodpudding. De bordjes gaan schoon leeg terug in de kast.
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube