Aan het begin van de maand bedacht ik dat het wel een fijne ondersteuning zou zijn om op zaterdag een weekmenu te delen. Niet alleen om mezelf weer #backtonormal te krijgen, maar ook om jou te inspireren voor een beetje meer variatie in het menu. Nou, dat bleek het zeker! Wat een enthousiaste reacties, super leuk! Daarom heb ik bedacht dat ik er gewoon nog een tijdje mee door ga. Niet alleen tijdens deze eerste opstart-maand zo na de feestdagen, maar zo lang als jij en ik er blij van worden. Deze week weer een heleboel lekkers op de planning, pak alvast een stuk papier en schrijven maar!
Ik neem altijd vlak voor het weekend een moment om te bedenken wat we de komende week gaan eten. Met een schrijfblokje erbij, kopje thee. Vaak heb ik half uitgewerkte ideeën in mijn hoofd die ik op dat moment verder uit denk. De 3 ingrediënten die ik bijvoorbeeld al in mijn hoofd had zitten, worden dan ineens hele maaltijden. Tijdens het koken krijgt het recept natuurlijk pas echt vorm, maar het begint met verzinnen wat ik wil gaan maken. En natuurlijk eet ik niet elke dag heel uitgebreid hoor, er komen ook eenvoudige stamppotten of goedgevulde soepjes op tafel. Ik heb weer heel wat fijne recepten voor volgende week klaar gezet!
Weekmenu 4 #backtonormal
Maandag
Het lukt niet altijd, maar op maandag probeer ik meestal een vega maaltijd op tafel te zetten. De zwarte bonen in deze groentelasagne met Gruyere geven een extra bite aan het gerecht en door lekker veel van de pittige kaas te gebruiken mis je het vlees echt niet.
Dinsdag
Ook deze week kies ik weer voor een makkelijke soep op het menu. Maar wel eentje die weer tjokvol groenten zit. Deze Italiaanse minestronesoep vul ik verder op met wat pasta en witte bonen en is een echte maaltijdsoep. Tip; maak 2 keer zoveel en vries 1 portie in!
Woensdag
Met de temperaturen van afgelopen week nog vers in mijn hoofd, besloot ik om ook deze zoete aardappelstamppot met andijvie maar weer eens op het menu te zetten. Ik hou zelf niet echt van ráuwe andijvie, maar daar heb ik een trucje voor!
Donderdag
Naast dat er bijna elke week wel een keer pasta op het menu staat, ben ik ook dol op Oosterse gerechten. Die je trouwens heel makkelijk zelf op smaak brengt met Oosterse kruiden. Zoals deze groenteschotel met kip en rijst. Ik noem dit oneerbiedig ook wel prutje, maar lekker is het zeker!
Vrijdag
Op vrijdag doen we makkelijk! En ik hou ervan om een beetje te snacken. Ik kook trouwens niet altijd op vrijdag, ook ik haal wel regelmatig een patatje van de snackbar of een pizza bij ons om de hoek. Maar vandaag ga ik voor de kip shoarma met zoete aardappel!
Zaterdag
In het weekend is er meestal wat meer tijd om uitgebreid te lunchen. Een wrap is dan zo gebakken, en ik leef me altijd lekker uit op de vulling. Zoals bij deze boekweitwrap met makreel en groene pesto. En, bonus, gelijk een portie vette vis naar binnen!
Zondag
Laten we good old zondag = bakdag maar aangrijpen voor het bakken van dit zoete aardappelbrood met yoghurt! Ideaal als tussendoortje, lekker naast een kop koffie of thee! En als je dit brood in plakken snijdt en in de vriezer bewaart, heb je er nog de hele week plezier van!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het #backtonormal weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube