Een nieuwe week, tijd voor nieuwe inspiratie! Ik heb sinds afgelopen week pas het idee dat het jaar echt begonnen is en heb eindelijk mijn draai een beetje gevonden. De eerste week van het jaar was nog zo’n vakantieweek waarin ik niet heel hard vooruit kwam. En in de tweede week zat ik in Oostenrijk. Waardoor het weekmenu dat ik met je deelde in elk geval niet door mij werd gevolgd…. Ik zat elke avond in een restaurant! Maar afgelopen week kon ik het ritme wel weer vinden en was ik maar wat blij met de planning die ik voor het avondeten had gemaakt. En jullie volgens mij ook. Daarom vandaag weer een nieuw weekmenu, vol ideetjes voor de komende week!
Met de kou van de afgelopen dagen ben ik nu wel toe aan stevige, verwarmende gerechten. Maar ook aan makkelijke recepten, want doordeweeks heb ik ook niet altijd zin en tijd om lang in de keuken te staan. Ik heb weer een gevarieerd weekmenu klaar gezet, met natuurlijk ook weer een heleboel groenten erin. Ga er even rustig voor zitten, schrijf de boodschappen op en je hoeft alleen nog maar te koken volgende week!
Weekmenu 3 #backtonormal
Maandag
Ik begin deze week met een goedgevulde ovenschotel! Met het koude weer van de afgelopen dagen heb ik wel trek in stevige kost! Deze bonenschotel met broccoli, saucijzen en mozzarella zet je zo in elkaar en de oven doet de rest. Easy!
Dinsdag
Standaard 1 x per week op het menu; soep! Soep is mijn manier om wat overgebleven groenten te verwerken, of juist dé manier om lekker veel groenten in een gerecht te stoppen. Deze wortel paprika soep heeft een beetje pit door de cayennepeper, en is daardoor heerlijk verwarmend!
Woensdag
Ik kook zoveel mogelijk met de producten uit het seizoen en bij de winter hoort natuurlijk boerenkool! Die kun je in de stamppot doen, maar je kunt er ook deze schotel met boerenkool, kip en pastinaak mee maken. Is weer eens wat anders….!
Donderdag
Pasta blijft hier favoriet in huis. Eigenlijk willen de meiden het liefst pasta met rode saus, maar ik hou wel van een beetje variatie. Net even andere groenten dan gebruikelijk, zoals deze ovenpasta met pompoen en champignons.
Vrijdag
Vrijdag is dé dag voor een makkelijk fastfood recept. Na een hele week koken, en werken, heb ik ook niet zoveel puf meer om de keuken in de duiken. Deze quesadilla met zoete aardappel en rucola is dan ideaal!
Zaterdag
Daar waar ik op vrijdag even klaar ben met uitgebreid koken, vind ik het op zaterdag juist leuk om aan het einde van de middag de keuken in te duiken en wat meer tijd te besteden aan de avondmaaltijd. Dit gehaktbrood van kipgehakt met spinazie is al een oud recept maar komt hier nog vaak op tafel. Lekker met deze geglaceerde worteltjes en een zoete aardappelgratin.
Zondag
Deze dag sluiten we nog een beetje snackend af, nog een laatste fastfood maaltijd dit weekend. Deze spinazie linzenburger heeft een goede bite, bevat nog een extra beetje groenten en smaakt mij prima als ik een dagje geen vlees wil eten!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het #backtonormal weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube