Oh, help, dacht ik toen ik het weekmenu voor de komende week klaar wilde gaan zetten. Help! Want voor mij is de komende week helemaal geen normale week. De meivakantie is hier namelijk begonnen, en dat betekent over het algemeen toch een iets ander tempo hier in huis. En iets minder georganiseerd, zeker ook qua avondeten. Go with the flow en we zien wel waar we uitkomen… Dus, what to do met de weekplanning? Die zet ik toch niet helemaal overboord hoor! Ik heb weer heel wat lekkers klaar gezet. Schrijf je weer mee?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #16 makkelijke maaltijden
Maandag
We doen deze week gewoon wat makkelijker dan makkelijk. Vond ik wel een goed idee eigenlijk. De oven doet het meeste werk bij deze zoete aardappel gratin met Parmezaanse kaas. Ik schuif er nog een schaal met broccoli bij en bak wat gehaktballetjes.
Dinsdag
Tijd om weer eens één van mijn favoriete soepjes klaar te maken. Deze kerriesoep met rijst en ei blijft hier terug komen op het menu…
Woensdag
Ik hoop dat de temperatuur echt de komende week nog wat omhoog gaat hoor! Zo toe aan frisse maaltijden…. Zoals deze courgette spaghetti met pesto en garnalen. En omdat het vakantie is, schenk ik er een wijntje bij in.
Donderdag
Vandaag is het Koningsdag en zijn we ongetwijfeld de hele dag buiten te vinden. De kids zitten vast al vol met oranje tompoucen en patat (ervaring van vorig jaar), dat ik voor het avondeten wel genoegen neem met deze quesadilla met tonijn en gegrilde groenten.
Vrijdag
Met enige moeite probeer ik hier op vrijdag weer de visdag terug te krijgen. Niet dat die vrijdag mij nou zo heiligOosterse zalmburgers is hoor, maar er moet wel meer vis op het menu komen. Vind ik dan. De rest van het gezin is het daar niet mee eens…. Dus bak ik deze gewoon voor mezelf…
Zaterdag
Eigenlijk kook ik op zaterdag nooit echt. Zo, there, dat zei ik echt. Onze lunch gaat een soort van over in borreltijd en daarna hoef ik niet veel meer klaar te maken. Wel vind ik het dan leuk om zelf een broodje te bakken, zoals dit plat brood met olijven en rozemarijn.
Zondag
Nu de aardbeien weer verkrijgbaar zijn, staat er hier standaard een doosje op het aanrecht. Ik snoep zo’n bakje zo leeg… maar ik ga ook wat bewaren om deze havermout aardbeien taart te maken.
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Ziet er uit als een heerlijk weekmenu, zulke fijne recepten ! Ik heb er een paar opgeslagen als inspiratie voor aankomende week.
Hallo, het ziet er allemaal zooo lekker uit en makkelijk te maken.
Het enige en voor mij grote drempel is dat ik vegetariër ben. Dus geen vlees en geen vis eet.
Nu zeg jij natuurlijk: oh, maar dat kan je toch makkelijk vervangen?
Ja, maar dan met ik toch weer gaan zoeken wat er dan weer bij past. Toch maakt het dan voor mij weer moeilijk.
Toch interessant om vegetarische recepten te schrijven en tegen de vlees/vis eters te zeggen: oh dan eet je er toch vlees bij!
Hartelijke groet