Zoals je maandag hebt kunnen lezen, ben ik weer begonnen met project #backtonormal. Fijn om weer een beetje in het ritme te zitten, om weer aandacht aan mijn maaltijden te besteden en om de balans weer een beetje terug te krijgen. Die was de laatste weken echt ver te zoeken hoor. Ik wisselde 3 gangen kerstmenu’s af met avondjes waarop een schaal vol borrelhapjes mijn maaltijd was. Allemaal heerlijk, daar niet van, maar er mocht wel weer wat meer variatie in. Daarom ben ik weer begonnen met het maken van een weekmenu. Voor mij een handig hulpmiddel om mijn week goed te plannen en voor wat afwisseling in het menu te zorgen.
Kun jij ook wel wat inspiratie gebruiken voor een weekmenu met makkelijke, snelle én lekkere recepten? Gewoon gezond, zonder poespas? Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze maand zet ik elke zaterdag een aantal heerlijke gerechten voor een hele week voor je klaar. Het enige dat jij hoeft te doen zijn de boodschappen. Oh, en koken natuurlijk. Maar over de planning hoef je alvast niet meer na te denken, dat heb ik al gedaan. Hoe makkelijk is dat?!
Weekmenu 1 #backtonormal
Maandag
Op maandag laat ik het vlees even voor wat het is en gaan we voor een vegetarische lasagne met zoete aardappel en aubergine. Lekker veel groenten bovendien, een goede start van de week!
Dinsdag
Een keer per week kies ik voor soep! Heel makkelijk klaar te maken en ook met deze courgette preisoep krijg je lekker veel groenten binnen.
Woensdag
Vandaag haal ik de inspiratie bij 1 van mijn kookhelden vandaan. Jamie’s recept voor chili con carne blijft hier favoriet in huis.
Donderdag
Er zijn van die recepten die steeds terug komen op het menu, gewoon omdat ze makkelijk zijn én lekker én bij iedereen in de smaak vallen. Als ik deze romige pasta met broccoli en tomaatjes op tafel zet, gaat de pan schoon terug de keuken in.
Vrijdag
Op deze laatste dag van de week gaan we voor fastfood, maar wel homemade. Deze super snelle kip gyros met tzatziki kun je serveren in een wrap of in een stevig blad sla.
Zaterdag
Op zaterdag heb ik wel meer tijd om te koken, maar daar aan het einde van de middag meestal niet heel veel zin meer in. Daarom staat deze quiche met rode kool en pompoen op het menu. In kleine stukjes ook lekker als borrelhapje!
Zondag
Deze dag gebruik ik meestal om alvast voor te bereiden voor de aankomende week. Ik maak dan graag een grote pan met Indonesische bami goreng klaar, daar kunnen we later in de week nog een keer van eten!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het #backtonormal weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Leuk, zo’n weekmenu, mij geeft het weer inspiratie!
Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ga wat receptjes opslaan voor aankomende week