Afgelopen week was ik alleen thuis. Of nou ja, alleen, de meiden waren er ook. Maar de man des huizes vierde een weekje vakantie. Heerlijk hoor, ik was totaal niet jaloers…. Op zondag vond ik mezelf nog druk bezig met de was, het huis op orde krijgen en zorgen dat alles bleef draaien. Maar toen ik op maandag achter de laptop kroop dacht ik, ik ben gek ook! Waarom zou ik deze week niet ook even genieten van de rust…?! Achter de schermen ben ik alsnog druk geweest hoor, want bij mijn blog komt zoveel meer kijken dan alleen recepten delen. Ik heb me deze week dan ook vol gestort op mailtjes, administraties en planningen. En dat geeft ook rust! Vanaf maandag duik ik de keuken ook weer in, maar wel met een opgeruimder gevoel. Zo fijn! Vandaag wel gewoon weer het weekmenu, schenk de koffie in en schrijf mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #69 makkelijke maaltijden
Maandag
Ik hoop echt dat we nog een aantal mooie nazomerdagen gaan krijgen! Maar met mijn hoofd ben ik toch al meer bij de herfstrecepten….! Ik heb zin om aan de slag te gaan met verwarmend comfortfood zoals quiches, ovenschotels en stoofpotjes. Vanavond schuif ik deze quiche met zoete aardappel en spinazie de oven in.
Dinsdag
Wat ik ook bij de herfst vind passen is soep. Al eet ik dat eigenlijk echt het hele jaar door. Maar zo’n kom dampende goodness voor mijn neus, genieten! Deze dag wordt het broccoli courgette soep met oude kaas. Broodje on the side en we zijn goed!
Woensdag
Er zijn van die klassiekers op het menu die gewoon elke keer weer terug komen. En nu het kouder wordt en de dagen korter, vind ik het wel weer eens tijd worden voor deze chili con carne a la Jamie Oliver. Dit blijft zo lekker, de pan gaat altijd schoon leeg!
Donderdag
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?! Maar echt! Koken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn en de oven is vaak mijn beste vriend. Zo schuiven we vanavond deze traybake met bloemkool, krieltjes en worst de oven in. Alles op 1 bakplaat, easy does it!
Vrijdag
Op vrijdag doen we lekker makkelijk! Met nog een beetje heimwee naar de zomervakantie zet ik vandaag deze pastasalade met sperziebonen en kip op tafel. Alles in een grote schaal en scheppen maar!
Zaterdag
Zaterdag = tosti tijd! Vooral Senna maak ik dolgelukkig met een tosti als lunch! Voor mezelf ga ik iets uitgebreider dan standaard ham en kaas. Deze tosti met avocado, brie en Serranoham blijft favoriet!
Zondag
En vandaag doen we rustig aan. Of in elk geval in de ochtend…. rustig opstarten en nog even niet veel hoeven. Koffie maken, ontbijtje. Ik schuif deze yoghurt havermout cake met vijgen en peer de oven in. Alleen die geur die uit de oven komt is al te lekker!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube