Afgelopen week was het hier herfstvakantie. Lekker een weekje rustig aan doen, beetje in huis rommelen en genieten van het prachtige herfstweer. Wat was het nog lekker zeg, we hebben heel wat uurtjes buiten doorgebracht! Doordat er in de vakantie niet echt een plan is hier in huis, liep mijn weekmenu een beetje in de soep. Ik stond eigenlijk elke dag in de supermarkt om last minute nog te verzinnen wat we zouden gaan eten. Niet heel handig! En al helemaal niet ontspannen… Deze week gaat het dus anders, ik maak weer een planning voor de komende dagen en ga goed voorbereid de week in. Schrijf gerust weer mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #34 makkelijke maaltijden
Maandag
Ik zit de laatste tijd nogal in een fase. Een eet-fase om precies te zijn. En dat houdt op dit moment in dat de ene na de andere hartige taart uit mijn oven rolt. Zo ook deze Italiaanse quiche met gegrilde groenten en pesto. En op meatless monday maak ik die graag nog eens klaar!
Dinsdag
Afgelopen week hadden we nog heerlijke herfstdagen, maar als ik het weerbericht mag geloven komt de nattigheid er nu wel aan. En dan wordt het wat mij betreft tijd voor een kom warme Goulashsoep. Ik vind dat zó bij dit seizoen passen!
Woensdag
Wat ik ook bij dit seizoen vind passen – en gelukkig zijn ze er weer! – zijn de pompoenen. Deze makkelijke couscous schotel met pompoen en boerenkool haalt het beste van de herfst naar boven!
Donderdag
Met deze koudere grijze dagen krijg ik ook weer zin in stoofschotels. Ik heb al heel wat ideetjes voor nieuwe recepten die ik wil gaan uitwerken. Maar deze week komt deze Indiase kip tikka masala weer eens op tafel!
Vrijdag
Aan de ene kant heb ik op vrijdag vaak niet veel zin meer om te koken, aan de andere kant wil ik wel lekker eten. Dit Italiaanse gevulde gehaktbrood in pancetta lijkt misschien een hele kluif om te maken, maar eigenlijk doet de oven het meeste werk. Gebakken aardappeltjes en een salade en klaar zijn we!
Zaterdag
Tijd voor een gezellig samenzijn met het gezin. Aan het begin van de zaterdag rent iedereen van hot naar her. Correctie; rij ik vooral van hot naar her om iedereen op tijd overal af te leveren en te zorgen dat we het weekend doorkomen. En dan, in de middag, borrelen we met deze hartige cake met kaas en ui. En doen we niks meer!
Zondag
Oh, echt, hier had ik zo’n zin in! Afgelopen week hebben we de dames ingeschreven voor een week ski-cursus in de kerstvakantie, omdat we in februari weer richting Oostenrijk gaan. En toen moest ik aan deze Oostenrijkse apfelstrudel denken… en nu ga ik hem maken ook!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube