Na het prachtige zomerweer van de afgelopen weken moest ik even wennen aan die grijze luchten. En aan de regenbuien. Al is dat vast heel goed voor de plantjes… ja ja, I know, maar doe mij maar de zon! Al denk ik dat ik niet zo productief was geweest als het nog steeds zo warm zou zijn. Nog even hard aan de slag zodat ik over een paar weken van een welverdiende vakantie kan genieten. Zijn jullie ook zo aan het afronden? Misschien heb je dan niet zoveel zin om na te denken over het weekmenu? Hoeft ook niet, heb ik al voor je gedaan! Schrijf gerust weer mee en laat je inspireren!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #26 makkelijke maaltijden
Maandag
Zoals je inmiddels wel weet, ga ik op maandag graag voor een vega maaltijd. Ik hoef gewoon echt niet altijd vlees te hebben en juist lekker veel groenten maken mij super blij! Met de vakantie in Italië in het vooruitzicht zet ik deze pasta met geroosterde paprika en mozzarella op tafel!
Dinsdag
Een goude oude op tafel vandaag. Want ook hier heb ik van die standaard recepten die eens in de zoveel tijd gewoon terug komen. Ik verzin heus niet elke dag iets nieuws hoor…. De chili con carne van mijn kookheld Jamie Oliver bijvoorbeeld, die blijft geweldig!
Woensdag
Vandaag is het feest! Want Lise wordt 5 jaar! Hieperdepiep voor mijn kleine grote dame. Ze is echt ineens groot geworden de afgelopen weken, een echte kleuter die het allemaal ineens véél beter weet. Omdat het haar verjaardag is, zet ik een flinke stapel pannenkoeken op tafel. Deze spelt banaan pannenkoekje met blauwe bessen zullen vast goed smaken!
Donderdag
Vorige week was het nog prachtig weer en zaten we heel wat keren buiten te eten. Bij de BBQ met vrienden legde ik aardappels tussen de kooltjes om ze zo te poffen. En toen moest ik ineens denken aan dit recept voor gepofte zoete aardappel met ricotta en zongedroogde tomaatjes. Lekker, die komen deze week op tafel!
Vrijdag
Vrijdag = visdag. Al ben ik niet gelovig, toch vind ik het voor mezelf een mooie reminder om wat vaker vis op tafel te zetten. Want dat gebeurt naar mijn zin echt te weinig, simpelweg omdat de rest van het gezin er niet dol op is. Al hoor ik de meiden niet klagen als ik deze visnuggets met een havermoutkorstje klaar maak!
Zaterdag
Ik ben in een fase van salades met geitenkaas. Te lekker gewoon, en zo simpel klaar te maken, ideaal als zaterdagse lunch. Deze salade met mango en geitenkaas zorgt voor een grote glimlach bij mij!
Zondag
Om te vieren dat deze week bij ons officieel de zomervakantie is begonnen, bak ik deze cheesecake met mango en passievrucht. Er komt geen oven aan te pas hoor, het is een kwestie van de koelkast het werk laten doen en dan een flink stuk eten om de vakantie in te luiden!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube