En toen was het eindelijk zo ver…. onze vakantie is ook aangebroken. Natuurlijk, we zijn al ruim 4 weken vrij en die voelden ook echt als vakantie. Maar in deze laatste 2 weken gaan we ook nog echt even weg. Er staat een lang weekend Zuid-Limburg op de planning en we vertrekken volgende week nog richting Zeeland! Heerlijk! Vakantie is voor mij pas vakantie als ik er nog even tussen uit kan. Thuis blijven zorgt er toch voor dat alles een beetje door blijft gaan – wasmachines vooral! – en dat ik steeds maar bezig blijf. Het is tijd voor ontspanning! De weekmenu’s blijven gewoon verschijnen en zoals gezegd, neem ik je mee op culinaire wereldreis. Deze week gaan we met de recepten richting het Oosten, een van mijn favoriete keukens! Laat je inspireren en schrijf gerust weer mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #144 Makkelijke maaltijden
Maandag
Deze week reizen we in het weekmenu door de Oosterse keuken. Ik hou van de smaken, van de pit en van de combinaties. Omdat ik op maandag wel altijd voor een vegetarisch recept ga, zet ik vandaag deze Oosterse rijstsalade met pinda-dressing op het menu.
Dinsdag
Denk je Oosterse keuken, dan gaat mijn hart direct sneller kloppen van een goede soto ayam. Oftewel een rijkgevulde Indonesische kippensoep. Nu de temperaturen weer iets zijn gedaald, vind ik het heerlijk om weer soep te eten. Al is het trouwens ook heerlijk als het buiten wel heel warm is!
Woensdag
Voor mij is Indofood echt het ultieme comfort food…. ik kook meestal zelf, maar als we afhalen, dan is dat steevast bij de toko. Zo genieten! Ik ben vooral verzot op de pittige sajoerboontjes, die ik deze week dan ook in het weekmenu zet. Samen met een bordje bami goreng word ik hier zo gelukkig van!
Donderdag
Je zou denken dat het in de zomer te warm is voor een goede curry…. Maar dan heb je deze Thaise curry met kip en doperwten nog niet geproefd. Ik hou wel van een beetje pit, juist ook op mooie dagen.
Vrijdag
Naast vega en vlees zet ik ook elke week een keer vis op het menu. In het meer dan grote MYF archief kwam ik deze heerlijke Oosterse zalm met bimi en zoete aardappel tegen. Perfect voor de vrijdagavond!
Zaterdag
Wat ik vooral kan waarderen in recepten uit de Oosterse keuken is dat er altijd wel pit in zit. En dat komt niet alleen van pepers, maar ook bijvoorbeeld door toevoeging van limoen en kruiden. Zo past deze pittige tonijnsalade voor op brood wat mij betreft helemaal in het weekmenu van deze week. Ook lekker op een toastje trouwens!
Zondag
Na een hele week gevuld met Oosterse recepten, kan het niet anders dan dat je een beetje rijst over hebt. En dat gooi ik natuurlijk niet weg…. nope! Daar maak ik dit heerlijke tropische rijstontbijt met mango en kokos mee. Ontbijten met rijst? Ja natuurlijk, in Azië doen ze niet anders!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube