OMG, wat vliegt de vakantie toch voorbij…. 3 weken geleden leken het 6 heerlijke lange weken waar geen einde in zicht was. Nu zitten we gewoon alweer op de helft. Stop de tijd hoor, ik hou van dit tempo. Van het niet op tijd hoeven opstaan, van het niet hoeven haasten. Van het bedenken wat voor leuks we gaan doen…. Gelukkig hebben we nog een weekje weg op het programma staan, daar kijk ik echt ook wel naar uit. Vakantie in eigen land dit jaar, lekker even genieten. Het weekmenu is dit jaar niet met vakantie, dat zet ik gewoon elke zaterdag voor je klaar. Natuurlijk wel aangepast aan de tropische temperaturen die op de planning staan. Deze week eten we nog makkelijker dan anders. Lees, minder tijd in een warme keuken maar wel lekker genieten. Schrijf je weer mee?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #143 Makkelijke maaltijden
Maandag
Voor de komende weken staan alle recepten al ingepland, pas in september ga ik weer aan de slag en duik ik de keuken weer in. Waar ik zeker mee wil gaan experimenteren, zijn plantaardige burgers… gemaakt van peulvruchten en groenten bijvoorbeeld. Een beetje zoals deze wortel kikkererwten burgers. Die eet je op een broodje of met een groene salade ernaast.
Dinsdag
Het blijft deze week nog tropisch warm… gelukkig woon ik aan de kust, dat scheelt altijd wel een paar graden. Wat ik heerlijk vind om te doen, is om aan het einde van de middag richting strand te fietsen, picknick mee en dan lekker in het zand avond eten. Deze pasta salade met broccoli en balsamico is perfect om dan mee te nemen!
Woensdag
Zoals gezegd duik ik deze week niet uitgebreid de keuken in… alle recepten zijn zo klaar en vooral ook niet te zwaar. Echt veel trek heb ik namelijk nooit met deze temperaturen…. Deze sla wraps met kip, rauwkost en tzatziki zijn dan ideaal. En staan zo op tafel!
Donderdag
Heel eerlijk gezegd mis ik het wel om dit jaar niet naar mijn geliefde Italië af te reizen en te genieten van het heerlijke eten…. Dus ga ik op culinaire reis deze zomer en haal ik Italië deze kant op. Er komen nog heel wat lekkere recepten aan de komende weken, maar deze open lasagne met gegrilde courgette en aubergine blijft ook een topper!
Vrijdag
TGIF, het is weekend!! Zouden we de warmte een beetje overleven met z’n allen? Ik vind dat het tijd is voor deze heerlijke Limoncello spritz cocktail! Grappig, dit recept is al super vaak door jullie bekeken en is eigenlijk het eerste cocktail recept dat ik op de blog deel… Misschien toch vaker inspiratie delen voor een lekker drankje om het weekend mee in te luiden?
Zaterdag
Als je het over Italiaanse klassiekers hebt, dan hoort in dat rijtje zéker deze witte bonen salade met tonijn op tafel…. Dit is een heerlijk makkelijk bijgerecht, waar ik zelf graag een lunchsalade van maak. Super eenvoudig, puur van smaak en daarom zo lekker!
Zondag
Zondag is bakdag…. maar laat ik dat met dit weer maar niet doen, veel te warm. Zondag is ook vaak de dag waarop ik een lekker ontbijtje of een lekker toetje met je deel. En dan krijg ik toch spontaan weer trek in deze aardbeien kwarktaart met havermout bodem… yumm!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube