Elk jaar weet ik dat deze week eraan komt en toch laat ik me er elke keer weer door verrassen. Ik heb het over de Grote Verjaardagsweek in huize MYF. 2 verjaardagen in het gezin, 2 dagen na elkaar. Dat vraagt altijd om een hoop geregel. En nu mijn jongste deze week alweer 8 wordt – waar blijft de tijd!? – zou je toch zeggen dat ik ondertussen weet dat er een hoop georganiseerd moet worden. En toch liep ik deze keer ook weer te haasten en te rennen. Niet handig. Vorige week schoot het weekmenu er daardoor ook een beetje bij in, terwijl dat juist misschien wel fijn was geweest voor wat structuur. Deze week zet ik wel weer heerlijke inspiratie voor je klaar, zodat makkelijke maaltijden op tafel geen probleem hoeven te zijn. Schrijf je weer mee?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #138 Makkelijke maaltijden
Maandag
Wow, wat een enthousiasme over dit recept voor bloemkool uit de oven in zoetzure saus. Dat had ik niet helemaal zien aankomen, maar ik vind het wel tof. Want dat betekent volgens mij dat jullie net zo goed als ik zoekende zijn naar fijne, makkelijke vegetarische recepten. Nou, dan is dit een aanrader hoor!
Dinsdag
Omdat de vraag wat we vandaag nou weer eten eigenlijk élke dag terug komt, is bij mij ook de inspiratie wel eens op…. Maar wat ik dan graag doe, is een van de Wereldgerechten klaar maken. En natuurlijk niet uit een pakje, maar het is altijd wel makkelijk om in de supermarkt even dat schap te spieken en dan zelf aan de slag te gaan. Ik zet vandaag Thaise kip Siam met rijst op tafel.
Woensdag
Oh dit blijf ik lekker en makkelijk vinden en kan eigenlijk elke dag wel. Gevulde puntpaprika’s uit de oven met Mexicaans gehakt. De kinderen eten er graag nog rijst bij en zelf maak ik er meestal nog een groene salade bij klaar.
Donderdag
Dit jaar zit er voor ons geen vakantie naar Italië in…. het zou wel kunnen natuurlijk, maar ik sla deze zomer over en we gaan lekker in eigen land vakantie vieren. Wat ik wel jammer vind is dat ik niet van de échte Italiaanse keuken kan genieten…. dus dan zet ik zelf mijn favorieten maar op tafel. Deze risotto alla Milanese met krokante spek bijvoorbeeld, yumm!
Vrijdag
En nog een Italiaans recept in dit weekmenu, al zal elke Italiaan me hierom uitlachen…. want wie verzint het nou om haar favoriete pizza topping op een plaattaart te doen. Nou ik! Deze Italiaanse plaattaart met pesto en buffelmozzarella is een heerlijk hapje om het weekend mee in te luiden, als je het mij vraagt!
Zaterdag
Borrelen in het weekend vind ik altijd heerlijk om te doen. Na zo’n drukke zaterdag waarop iedereen een beetje zijn eigen plan heeft getrokken, zet ik aan het eind van de middag graag wat lekkers op tafel en kletsen we weer even bij. Deze loaded nacho’s uit de oven zijn altijd een groot feest en ze zijn super snel gemaakt.
Zondag
Nog heel even – nog 2 weken om precies te zijn – dan is de zomervakantie aangebroken en kunnen we elke dag weer een beetje uitslapen. Ik zie er alweer naar uit, want ik heb die wekker in de ochtend nu wel weer vaak genoeg gehoord. Gewoon net even wat langer blijven liggen en rustig opstarten. Zoals ik dat graag op zondagochtend ook doe. En dan lekker ontbijten met dit ontbijttaartje met yoghurt en aardbeien. Yes!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube