Wat een rust in huis, de afgelopen week….. Ik moest er eigenlijk gewoon weer een beetje aan wennen. Aan de stilte, aan het niet continu ‘mama’ om me heen, weinig beweging in huis. Maar ook aan weer eens een paar uur achter elkaar doorwerken. Ik merkte dat mijn focus af en toe ver te zoeken was, haha! Waar ik ook aan moest wennen, was dat er iedere dag weer een wekker ging…. Dat had van mij niet gehoeven hoor, ik vond het heerlijk om steeds zo rustig de dag op te starten en pas rond 9 uur aan het ontbijt te zitten. Maar goed, de meiden vonden het fantastisch dat ze weer naar school mochten en ik ben er aan toe gekomen wat nieuwe recepten uit te werken. Ook wel weer lekker! En zoals gebruikelijk staat vandaag het weekmenu weer voor je klaar, vol met makkelijke lichte maaltijden. Want volgens mij krijgen we nog weer aardig weer de komende week, yes!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #136 Makkelijke maaltijden
Maandag
Zoals elke week begin ik met een vegetarisch gerecht. Tijdens mijn kookdag met Renske heb ik ook weer wat nieuwe vega recepten uitgewerkt, die komen er nog aan! Voor vandaag zet ik deze bloemkoolburgers met witte bonen op tafel. Lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven en een frisse salade.
Dinsdag
Ik had weer eens zin in deze frisse pasta met citroen kip en basilicum. Heel eenvoudig, maar ooh zo lekker en smaakvol. Dat is hoe ik graag kook, niet al te veel ingrediënten maar wel een lekker gerecht op tafel. Dat lukt zo zeker hoor!
Woensdag
Meestal staat er elke week een pasta-gerecht op het menu en een gerecht met een Oosters tintje. Dat probeer ik altijd een beetje af te wisselen, want als het aan de dames ligt eten we elke dag pasta…. vandaag ga ik voor deze roerbak noedels met beef en paksoi. Je kunt de noedels natuurlijk vervangen door courgette noedels!
Donderdag
Nu de dagen weer wat meer gevuld zijn en iedereen aan het eind van de dag ook echt weer moe is, heb ik niet altijd zin om uitgebreid te koken. Yep, ook mij gebeurt dat nog steeds en daarom verzin ik eer op keer makkelijke gerechten waarbij je lekker eet, maar niet uren in de keuken door brengt. Bij deze traybake met Italiaanse groenten en worst doet de oven het meeste werk, ideaal!
Vrijdag
Vroeger, toen ik nog thuis woonde, kookten mijn ouders op zaterdagavond niet en aten we brood. Wel lekker brood, geen standaard boterham. En áltijd met iets lekkers erbij…. Die gewoonte heb ik een beetje overgenomen, maar dan naar de vrijdag verplaatst. Mijn favoriete lekkers voor op brood blijft toch deze pittige kip met rucola. En dan nog een klodder satésaus erbij, heerlijk!
Zaterdag
In onze tuin hebben we kippetjes en die leggen regelmatig een eitje. Super handig, want zo heb ik altijd verse eieren in huis. En daar maak ik vandaag deze frittata met spinazie en zoete aardappel van. Lekker als lunch!
Zondag
Zondag = bakdag, maar ik kom er steeds meer achter dat ik niet zo’n bakker ben…. Ik vind een stukje taart echt wel lekker, maar eet dat liever bij anderen dan dat ik zelf de keuken in duik. Ik ben wel gek op zoet, en ook op toetjes, dus daarom vandaag dit recept voor tiramisu met aardbeien en prosecco op het weekmenu. Lekker als afsluiter van het weekend!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube