Wat een gek idee…. dat we volgende week weer echt gaan beginnen. Zo voelt het een beetje. Alsof de Corona-vakantie na 2,5 maand voorbij is…. 13 weken hè, 13 weken hebben we thuis gezeten! Dat is gewoon een kwart van 2020…. Ik vond het ergens wel heel fijn, om het tempo wat lager te hebben liggen en de meiden lekker veel om mij heen te hebben. Natuurlijk werd er gewoon gewerkt en liepen veel dingen ook wel door. Maar dat hele druk-druk-druk dat we daarvoor met z’n allen deden…. dat heb ik niet gemist! En ik ga er ook echt mijn best voor doen om dit ritme te blijven houden! Volgende week gaan de meiden weer naar school en ga ik weer volop aan de slag. En dan is het natuurlijk wel fijn om een weekmenu te hebben, dan hoeven we daar verder niet over na te denken. Want hoewel ik niet terug de chaos in wil, denk ik dat het straks alweer druk zat gaat worden….
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #135 Makkelijke maaltijden
Maandag
Elke week duik ik weer de archieven van mijn blog in, op zoek naar de lekkerste recepten voor in het weekmenu. Voorwaarde voor de maandag in de week is dat het recept vegetarisch is…. een dag zonder vlees of vis. Er staat inmiddels heel wat lekkers online en deze week zet ik deze lasagne met courgette en spinazie weer eens op tafel!
Dinsdag
Huh, stoofvlees in het voorjaar?! Ja! Wat mij betreft kan stoofvlees het hele jaar door….. En zeker dit Italiaanse stoofvlees, dat heerlijk samen gaat met een bord tagliatelle of pappardelle. Het is een gerecht dat even moet pruttelen, maar ik zet het vaak al de avond van tevoren op, dan smaakt het alleen nog maar beter de volgende dag!
Woensdag
De ene dag in de week kook ik wat uitgebreider, de andere dag juist weer wat makkelijker. Al zijn alle recepten op mijn blog uiteindelijk wel makkelijk te noemen, ze kunnen gewoon eigenlijk niet mislukken. Datzelfde geldt voor deze honing mosterd kip uit de oven. De kip gaat in een schaal, nog wat aardappeltjes en groenten erbij en de oven doet het werk. Zo simpel kan het zijn!
Donderdag
Het kán nog tot 24 juni, dan is het aspergeseizoen officieel over…. dus laten we daar deze week dan nog maar even gebruik van maken! Ik hou van de klassieke bereiding met zalm of ham, maar deze gegrilde asperges met spek en rucola stamppot zijn ook echt te gek!
Vrijdag
Vorige week dook ik met Renske nog weer een dagje de keuken in en er komt weer heel veel lekkers aan! Ik kan niet wachten om de recepten met je te delen…. ik maakte ook weer een nieuwe plaattaart klaar – dat recept komt eraan! – en toen bedacht ik me dat deze pizza op de plaat met tomaat en tonijn ook wel weer eens op tafel mocht komen. Bij dezen dus…
Zaterdag
De kippen in onze eigen tuin draaien flinke productie en leggen heel wat eitjes. 1 van de hennen is broeds en zit er al 2 weken op…. maar dan nog zijn er meer dan voldoende verse eieren! In het weekend maak ik daar graag deze eiersalade met kerrie en mosterd van, lekker bij het ontbijt of de lunch.
Zondag
Ontbijten met koekjes, dat klinkt goed toch?! In Italië doen ze het zo, de dag starten met hele zoete koekjes die je in de koffie doopt…. Nou, die koekjes bedoel ik dus niét…. haha! Nee, ik bedoel deze zelfgemaakte blauwe bessen havermout koekjes. Die zijn ook heerlijk zoet, maar dan van het fruit. Bak er trouwens wat extra, dan kun je er deze week nog een keer mee ontbijten….!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube