Zo, ik heb er een heerlijke week op zitten! Het was wel even wennen weer, een soort van ritme zoeken na de vakantie waarin we vrij weinig structuur hadden. Maar het is goed gelukt, de meiden waren helemaal blij dat ze weer naar school mochten. En ik dat er weer wat meer tijd voor mezelf was…. Wat ik wel raar vind, is dat we normaal gesproken rond deze tijd op zoek gaan naar een bestemming voor de zomervakantie. En dat ik nu gewoon niet weet of we eigenlijk wel op vakantie kunnen gaan… Ik had wel weer zin in een zomer in Italië, dat wordt nog even afwachten wat er wel en niet kan dit jaar. Wat zéker wel kan is Italië een beetje naar hier halen en daarom heb ik mijn weekmenu deze week op de Italiaanse keuken afgestemd. Het schijnt prachtig weer te worden, dus we eten lekker veel buiten. Schrijf je weer mee met de eetplanning voor de komende dagen?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #132 Makkelijke maaltijden
Maandag
Laten we deze week maar gelijk goed beginnen met een heerlijke romige tomaten risotto met Parmezaanse kaas. Ik ben dol op risotto en meestal voeg ik nog vis of vlees aan het recept toe. Maar vegetarisch kan ook heel goed, dat bewijst dit recept. Nog een salade erbij en klaar!
Dinsdag
Als je de weekmenu’s al een tijdje volgt, dan weet je inmiddels dat er bijna elke week wel een keertje soep op tafel komt. Soep is ideaal voor doordeweeks, want snel klaar én te vullen met heel veel groenten! Zo ga ik deze week met de Italiaanse minestronesoep aan de slag, vol met veggies.
Woensdag
Vooruit, deze week 2 keer pasta op tafel. Een keer een beetje in de soep van dinsdag, maar vandaag als hoofdingrediënt in deze pasta pesto met gerilde kip. De pesto kun je natuurlijk zelf maken, maar in de winkel hebben ze ook echt wel goede pesto’s. Wel even het etiket lezen natuurlijk!
Donderdag
Ik vind de Italianen echt uitvinders van de makkelijke en pure gerechten. Neem nou deze broodsalade – oftewel Panzanella – die zit boordevol groenten, je kunt er je restjes brood mee verwerken en de smaakmakers zijn de anjovis, de olie, azijn en wat kruiden. Heerlijk toch! En, ook een ideaal gerecht om buiten te eten, in de zon.
Vrijdag
Nu we niet echt uit eten kunnen, maken we het steeds vaker gezellig in de eigen achtertuin. Bbq aan, tafel vol lekkers en genieten maar. Om in het thema te blijven, maak ik deze keer geen kipsaté klaar maar Italiaanse kipspiesjes met citroen. Ook rooster ik wat Italiaanse aardappeltjes erbij, smullen!
Zaterdag
Favoriet gerecht hier als we gaan picknicken of lekker buiten lunchen is prosciutto con melone. Oftewel ham met meloen, echt zo’n klassieker. Met een kleine twist maak ik daar heel graag deze salade met meloen, rauwe ham en mozzarella van. Zoet, licht, lekker.
Zondag
Laten we er dan in dit weekmenu maar echt een Italiaans feestje van maken en de week afsluiten met deze tiramisu met limoncello. Hoe staat het met jouw vakantieplannen voor deze zomer? Heb je al geboekt? Of haal je jouw favoriete vakantieland ook maar een beetje in huis?
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube