Het blijft toch wel een fijn moment elke week, die zaterdagochtend…. Even terugblikken op de afgelopen week en alvast vooruit kijken naar de nieuwe week. Ik heb de laatste dagen nog even optimaal van het lekkere weer en het rustige tempo genoten. Vandaar dat er ook geen nieuwe recepten online kwamen, ik was even vakantie aan het vieren! Want vanaf dinsdag beginnen we hier weer een beetje te draaien en gaat het leven weer wat meer structuur krijgen. Die structuur gooi ik er ook weer in door weer een weekmenu te maken. Even de kastjes nakijken, de restjes aan verse producten checken en kijken wat we daarmee volgende week op tafel zetten. Schenk een kop koffie in en schrijf weer lekker mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #131 Makkelijke maaltijden
Maandag
Vorige week had ik net als elke zaterdag ook een weekmenu klaar gezet, maar mijn eigen planning liep een beetje in de soep…. Het was zo mooi weer dat we lekker in de tuin hebben ge-bbq’t! Deze week nieuwe ronde, nieuwe kansen en ik begin met deze Thaise quinoa salade met broccoli. Dit is een heerlijke gevulde maaltijdsalade, perfect voor mooie dagen!
Dinsdag
Ook maakte ik weer eens zelf een grote pan verse tomatensoep klaar. We gingen laatst een rondje fietsen hier in de buurt en er wordt hier volop groenten geteeld. Bij een stalletje langs de weg kocht ik tomaten en zo vers heb je ze maar zelden. Nou hou ik niet van tomaten om zo uit het vuistje te eten, maar in de soep smaakten ze geweldig!
Woensdag
Wat ik echt wel begon te missen tijdens de hele corontaine was gezellig samen met het hele gezin eten bij mijn ouders… Dat deden we voorheen bijna elk weekend, week in week uit. Gelukkig kan dat gewoon weer! Ik word er altijd heel blij van als mijn moeder een grote pan paëlla met kip en chorizo op tafel zet. Ik schrijf het recept daarom deze week op in het weekmenu.
Donderdag
Winters comfort food kan ook heel goed in de zomer hoor! Al zijn we zover natuurlijk nog niet, maar ook op mooie dagen zet ik dit Vietnamees stoofvlees graag op tafel. Erbij serveer ik pittige bloemkoolrijst en een Oosterse komkommersalade. Smullen maar!
Vrijdag
Ik vind het altijd ontzettend leuk als jullie mij op social media taggen en laten zien dat jullie mijn recepten hebben gemaakt. Dat maakt me blij en trots, dat ik jou zo kan inspireren om de keuken in te duiken. Afgelopen week kwam ook dit recept weer voorbij en deze kip shoarma schotel met zoete aardappel is de perfecte manier om de week af te sluiten en het weekend in te luiden!
Zaterdag
De zaterdag in het weekmenu is de dag waarop ik altijd een lekker lunch recept met je deel. En ook vandaag heb ik weer een toppertje voor je! En gelijk een goede reden om weer eens wat vaker zelf wraps te maken. Deze spelt wrap met tonijn en avocado maak je namelijk helemaal from scratch en dat is echt niet zo lastig als het lijkt…
Zondag
Ik ben niet zo’n bakker…. het hele concept zondag = bakdag vind ik leuk, maar ik duik niet de keuken in om de meest geweldige taartjes tevoorschijn te toveren. Wat ik wel leuk vind, is deze kleine kwarkbolletjes met blauwe bessen te maken. Super eenvoudig en zo lekker! Zeker als ze nog een beetje warm zijn, yumm!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube