En weer een week voorbij…. Bizar toch, dat het gewoon alweer 5 weken geleden is dat we met z’n allen thuis kwamen te zitten! Ik vind de dagen echt voorbij vliegen, ook al lijken ze allemaal op elkaar. Nu was ik natuurlijk al gewend om heel veel vanuit huis te werken, dus uiteindelijk is er voor mij niet heel veel veranderd. Gelukkig hebben de kinderen inmiddels ook hun draai wel gevonden en zijn ze vooral erg aan het genieten van het mooie weer. In de eigen achtertuin, waar ik ook erg graag zit de laatste dagen. Dat zonnetje is echt een cadeautje! Vanochtend maak ik weer even tijd om naar onze eetplanning van de komende week te kijken. Natuurlijk zet ik ook weer een weekmenu klaar, schrijf dus zeker weer mee als je wel wat inspiratie kunt gebruiken!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #128 Makkelijke maaltijden
Maandag
Quiche recepten zijn altijd goed. Ze zijn niet alleen razend populair bij jullie, maar ook bij mij! Ik hou van dat knapperige bladerdeeg en het kost me totaal geen moeite om steeds weer een nieuwe vulling te verzinnen. Maar deze spinazie zoete aardappel quiche blijft toch ook regelmatig op tafel komen!
Dinsdag
Voor het weekmenu duik ik altijd in het grote archief van MYF. Er staan inmiddels ruim 1300 recepten online, dus inspiratie genoeg! Ik kwam ook deze Soto ajam tegen, oftewel Indonesische kippensoep. En het water liep me direct in de mond, dit pannetje soep moét deze week op het menu!
Woensdag
Waar ik ook elke week wel weer blij van word, is een heerlijk pasta-gerecht. En dan kom ik vaak uit op 2 van mijn klassiekers. De ene is de pasta met rode saus, zoals de kinderen zeggen. Oftewel, een pasta al ragù. En een andere favoriet hier in huis is Pasta Carbonara. Die maak ik trouwens niet met room, maar op de traditionele manier met kaas en ei!
Donderdag
De dagen lopen hier een beetje in elkaar over en om niet elke dag hetzelfde te laten zijn, plan ik echt mijn kook-dagen in. Heerlijk vind ik dat, om een dag te rommelen in de keuken, nieuwe gerechten op de foto te zetten en even in mijn eigen bubbel te zijn. Of weer samen met Renske te koken, zoals ik laatst deed. Er komen dus weer heel veel nieuwe recepten aan. Ook een recept met nacho’s…. en toen moest ik gelijk denken aan deze nacho ovenschotel, daar heb ik wel weer zin in!
Vrijdag
En we blijven deze week in Mexicaanse sferen want op vrijdag ga ik weer eens voor een makkelijke maaltijd met een Mexicaans tintje. Dit is namelijk zo’n lekker begin van het weekend, deze quesadilla met tonijn, kaas en gegrilde groenten! Sowieso, de combi van tonijn en kaas is goddelijk, als je het mij vraagt….
Zaterdag
Ik heb iets nieuws en daar ben ik direct zo’n fan van, dat ik ze blijf maken… ken je dat? Dat iets zo lekker is dat je het elke dag wel zou willen eten? Dat heb ik dus met deze bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado. Wat een feestje is dit! Ideaal als luxe lunch vandaag!
Zondag
En uiteraard is het op zondag weer tijd voor een uitgebreid ontbijt! Daar kan ik wel aan wennen hoor, dat we in het weekend niet heel vroeg op hoeven voor de sportwedstrijden van de meiden. Dat mag na de Corona van mij dus ook wel iets later, haha! Ik zet deze leuke havermout cups met kwark en vers fruit op tafel, dit zijn toch net kleine gebakjes!
Eet smakelijk deze week! En ondanks het mooie weer, blijf alsjeblieft zoveel mogelijk thuis!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube