Terwijl de wereld om ons heen gewoon door blijft draaien en de lente nu echt is begonnen, schakel ik een tandje terug. Inmiddels zijn we al 3 weken thuis met z’n allen en ik kan wel wennen aan dit tempo. Geen noodzaak om in de ochtend te haasten. Lekker van het mooie weer genieten. De dingen die moeten gebeuren, gebeuren ook gewoon. Maar het is niet meer druk-druk-druk. En ik denk dat dat niet verkeerd is…. uiteindelijk blijkt dit namelijk ook prima te werken! Ik mis wel wat sociale contacten hoor… en dat we volgend weekend Pasen gaan vieren zonder de hele familie, dat is natuurlijk ook minder leuk! Maar, om positief te blijven, het wordt prachtig weer volgende week en daar heb ik het weekmenu dan ook op aangepast! Frisse voorjaarsgerechten en alvast wat tips voor het Paasontbijt of de Paasbrunch. Weet jij al wat je gaat klaar maken?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #126 Makkelijke maaltijden
Maandag
We hebben de afgelopen weken steeds een beetje meer de vaste structuur gelaten voor wat het was en gedaan waar we behoefte aan hadden. Geen strikte schema’s, maar even wat langer in bed blijven of midden op de dag naar het strand. Gewoon omdat het kan! En daarom zet ik vandaag pizza op tafel. Wel deze heerlijke zoete aardappelpizza met pesto en mozzarella. Goed begin van de week!
Dinsdag
Wow, de weersvoorspellingen voor komende week…. ik denk dat ik de Meivakantie hier alvast laat in gaan hoor! Of ik las een paar studiedagen in, want ik wil wel van het zonnetje kunnen genieten. Op dit soort mooie dagen kies ik graag voor lichtere maaltijden, zoals deze gevulde courgettes met gehakt en paprika. Smullen maar.
Woensdag
Hier in huis zijn we allemaal gek op pasta! En het allerliefst eten de kinderen deze met rode saus. Nou zou ik dat elke week wel op tafel kunnen zetten, maar dat wordt wat saai. Na het succes van mijn pasta met kip in pesto roomsaus van afgelopen week, ga ik deze keer voor een pasta pesto met spinazie, spekjes en doperwten.
Donderdag
Het Paasweekend komt eraan! En hoewel dat nu echt anders gaat zijn dan andere jaren, geen uitgebreide brunch met de hele familie en geen paaseitjes zoeken in de tuin van opa en oma, maken we er natuurlijk wel een feestje van! Deze quiche met witte asperges en zalm blijft een van mijn favoriete gerechten voor Pasen!
Vrijdag
Dit zou normaal gesproken de tijd van het jaar zijn waarin we gaan nadenken over de zomervakantie…. maar ja, ook dat loopt nu allemaal even anders. Ik haal mijn favoriete vakantiebestemming maar een beetje deze kant op, door vanavond deze Italiaanse hamburgers op het menu te zetten.
Zaterdag
Nog meer inspiratie voor Pasen! Of gewoon voor dit weekend, dit Italiaanse platbrood met mozzarella en ui. Een beetje zoals foccacia, maar dan veel sneller klaar! Dit brood eet je met een beetje pesto, of maak er zelf een lekkere borrelsalade bij klaar!
Zondag
Er komen zeker nog nieuwe Paasrecepten aan in deze komende week! Ik heb nog wat lekkere ideetjes die ik ga uitwerken. Ook mijn planning lag namelijk een beetje op z’n gat de afgelopen weken, maar dat komt goed. Wat zeker niet mag ontbreken, is deze heerlijke abrikozen yoghurt tiramisu. Steek er cantuccini koekjes in en met een beetje fantasie zijn dit toch schattige paashaasjes?!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube