Nou, ik moet zeggen, week 2 ging een stuk soepeler dan de eerste week dat we met z’n allen thuis zaten… Iedereen had z’n plekje wel weer aardig gevonden en het strakke schema waar we in week 1 mee waren begonnen, bleek ook helemaal niet zo strak te hoeven… We hebben het allemaal een beetje losgelaten. De kinderen doen wat ze door de juf aan thuiswerk krijgen, maar spelen ook lekker veel buiten. Soms gewoon de hele middag, het was heerlijk weer natuurlijk! Ik vind dat we het allemaal ontzettend goed doen en daar ben ik blij mee. Ergens heeft het ook wel wat, dit terugschakelen naar een tempootje lager… Zo doe ik nu maar eens per week boodschappen voor mijn weekmenu en ben ik niet meer dagelijks in de supermarkt te vinden. Ook wel erg lekker eigenlijk…. Ik heb vandaag weer een eetplanning gemaakt, met makkelijke gerechten waar je ook eenvoudig wat extra van kunt maken voor in de vriezer. En nu het lente is geworden, ga ik ook voor wat lichtere maaltijden. Schrijf je weer mee?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #125 Makkelijke maaltijden
Maandag
Deze week haal ik Italië een beetje deze kant op met de Italiaanse groentesoep. Deze minestrone mag een beetje het leed verzachten, want ik vind het echt verschrikkelijk wat er in mijn favoriete vakantieland gaande is. Met deze minestrone steek ik de mensen daar graag een hart onder de riem!
Dinsdag
En om dan maar even verder te gaan, zet ik ook deze Spaanse paëlla met kip en chorizo op mijn weekplanning. Een heerlijke pan vol comfort food, waar je ook nog eens makkelijk een portie van kan invriezen. Ideaal om ook op dit soort dagen eenvoudig iets uit de vriezer te kunnen halen!
Woensdag
Toen ik tijdens mijn laatste workshop in maart dit recept voor chili con carne weer eens met de groep klaar maakte, waren de reacties meer dan enthousiast! Nope, ook voor dit gerecht heb je geen pakje nodig, als je de kruiden maar in je kastje hebt staan! En van deze hoeveelheid kun je ook nog wat in de vriezer bewaren, of je gebruikt het bijvoorbeeld de volgende dag als vulling voor burrito’s. En, zodra het kan, ga ik weer workshops geven hoor!
Donderdag
Nu de zomertijd weer ingaat, is het ook weer tijd voor lichtere maaltijden. En dat die net zo goed in de categorie comfort food vallen, bewijst deze Oosterse roerbak beef met noedels en paksoi. Lekker fris maar wel boordevol smaak!
Vrijdag
Mijn favoriete manier om het weekend in te luiden is met een fastfood friday maaltijd. Dit broodje pittige kip staat vandaag op het menu. Voor de vorm voeg ik nog wat salade toe, maar ik zal je ook eerlijk bekennen dat een flinke klodder satésaus ook zeker niet ontbreekt! Heerlijk!
Zaterdag
Op de zaterdag in het weekmenu deel ik altijd een lunch recept met je! Nu heb ik het geluk dat ik elke doordeweekse dag ook tijd heb om uitgebreid de keuken in te duiken en een lekkere lunch klaar te maken. Nu we allemaal veel thuis zijn, is deze omelet wrap met Parmaham en rucola nog een tip. Niet alleen voor de zaterdag dus, maar voor als je komende week even zin hebt in wat anders dan een boterham!
Zondag
Tijd voor ontbijt-inspiratie! Pasen komt eraan, Moederdag komt eraan, tijd om lekkere verwenontbijtjes te testen. En dat is met deze broodpudding met banaan en chocola echt geen straf kan ik je zeggen! Er komen trouwens nog Paas-recepten aan hoor, stay tuned!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube