Dat viel even niet mee, afgelopen week. Schakelen, nog een keer schakelen, en nog een keer schakelen. Dicht op elkaars lip, wel heel gezellig, maar wennen was het wel. Ineens de taak van juf en politieagent erbij, naast fulltime moederen en nog ergens was ik aan het werk ook. Maar hee, we did it! En ik ben er echt hartstikke trots op! Ging het vanzelf? Nee, natuurlijk niet! Was het af en toe dikke chaos? Ja, natuurlijk wel! Maar met elkaar hebben we het gewoon gered en dat voelt goed! Voor het weekmenu heb ik vorige week jullie hulp ingeschakeld. Want, op wat voor recepten zit je deze week nou te wachten…. Ik heb een mooie eetplanning samengesteld. Met makkelijke gerechten, mét lekker veel groenten én waarvan je makkelijk een extra portie maakt voor in de vriezer. Stay healthy lieverds, pas op jezelf en op elkaar!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #124 Makkelijke maaltijden
Maandag
Ik wil je absoluut niet op roepen om te gaan hamsteren, want dat vind ik echt vreselijk om te zien. Ik geloof niet dat we tekort gaan komen en ik vind het ook erg sneu voor de mensen die mis grijpen. Wat ik wel ga doen – ik heb dit zelf afgelopen week ook bewust gedaan – is de vriezer vullen. Dus nu een portie extra maken van deze verse tomatensoep en dan een bakje invriezen. Duik nog even de voorraadkast in en maak er zelf een spelt haverbrood bij!
Dinsdag
Ik kom er in zo’n week als deze achter dat mijn voorraadkast eigenlijk altijd wel goed gevuld is. Droge pasta heb ik standaard in huis en wordt hier ook altijd graag gegeten. Wel het liefst met mijn Italiaanse pastasaus, naar recept van een echte Italiaanse nonna. Ook hier maak je makkelijk wat extra van en vries je in voor een later moment… Zoals op de foto te zien, maak ik altijd een grote pan klaar!
Woensdag
Wat ook altijd makkelijk is om in te vriezen, is een curry gerecht. Naast dat het heerlijk comfort food is, vind ik het ook altijd erg handig om hier nog wat extra en/of restjes groenten in te verwerken. Deze Thaise curry met kip en doperwten zet ik deze week op het menu. De naanbroodjes maak je makkelijk zelf met ingrediënten uit de voorraadkast!
Donderdag
De lente gaat deze week echt beginnen! Ik heb de weersvoorspellingen gezien en hoewel we allemaal in een soort quarantaine zitten, is het natuurlijk heerlijk om lekker in de tuin te gaan rommelen. Of van het zonnetje te genieten. En hoewel het lente is, zet ik toch nog een stamppotje op het menu. Gewoon omdat de meiden het zo lekker vinden én omdat dit ook een makkelijke vriezer maaltijd is. Deze hutspot met pittige ui en knoflook eten we dus ook deze week!
Vrijdag
Als je mij al wat langer kent en volgt, dan weet je dat ik op vrijdag niet meer uitgebreid de keuken in duik. En dat ga ik ook deze week niet doen. De meiden hebben zich ook afgelopen week van hun beste kant laten zien en ik verbaas me over hun ontzettende flexibiliteit. Ik bak vanavond lekker pannenkoeken voor ze, dat hebben ze meer dan verdiend!
Zaterdag
Juist ook in deze gekke weken probeer ik zo veel mogelijk op mijn voeding te eten. Ik mijd daarbij de term gezond, want dat is namelijk voor iedereen anders. Wel zorg ik voor een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten en zorg ik dat ik mijn vitamientjes binnen krijg. Op zaterdag lunch ik met mijn voorraadkast en zet ik deze salade met witte bonen en tonijn op tafel!
Zondag
Net als iedereen probeer ik nog enigszins een ritme te houden. Niet omdat ik het nou zo goed wil doen, maar omdat ik merk dat ik er ook veel beter op ga. En omdat mijn meiden dat ook prettig vinden. Wat ik dan wel lekker vind van deze weken, is dat we eigelijk elke dag wel de keuken in kunnen duiken voor deze havermoutkoekjes met pindakaas en chocola!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube