Goedemorgen deze morgen! Zo tel je nog af naar de wintersportvakantie, zo zit de eerste werkweek er gewoon al weer op. De tijd blijft maar vliegen en de komende tijd gaat er niet rustiger op worden!… Wel heel veel leuke dingen. Zo ga ik de komende weken heel veel workshops geven – op 14 maart heb ik trouwens nog een paar plekjes! – en ga ik ook weer heel actief aan de slag met PAUW Lab. Maar eerst, vandaag weer een nieuw weekmenu! En het is een vegetarisch weekmenu dit keer, aangezien het de komende week de Week zonder Vlees is. Een initiatief om eens bewust bij onze vleesconsumptie stil te staan. En daar kan ik me wel in vinden, want ook ik vind dat ik best wat vaker voor geen vlees kan kiezen…. Ik deelde afgelopen week al 10x inspiratie voor vegetarisch broodbeleg met je, en nu dus inspiratie voor de avondmaaltijden. Pak er een kop koffie bij en schrijf weer lekker mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Wist je dat er in 2020 weer de kookworkshop Natuurlijk! koken op de agenda staat? Voor de workshop van 14 maart heb ik nog een paar plekjes vrij!
Weekmenu #122 Makkelijke vegetarische maaltijden
Maandag
Een week lang vegetarisch eten. Bewust geen vlees toevoegen. Voor mij is het toch ook best een uitdaging. Want ik wil niet mijn vlees 1 op 1 inruilen voor een plantaardige vlees-vervanger. Nee, ik wil eigenlijk een complete vega maaltijd op tafel zetten, waarbij je het vlees ook gewoon niet mist! Dat lukt altijd erg goed met deze tomaten risotto met Parmezaan. Hier zet ik nog wel een frisse salade naast!
Dinsdag
Stop! Burger time! Yep, dat op een gewone doordeweekse dinsdagavond. Moet kunnen lijkt mij, zeker als het deze bloemkoolburgers met witte bonen zijn. Ik vind het heel leuk om te experimenteren met groenteburgers, dat ga ik zeker binnenkort weer doen! Maak jij wel eens zelf burgers van groenten?
Woensdag
Sowieso zeg ik al tijden dat ik meer wil experimenteren met vegetarische maaltijden. Maar roepen dat je dat gaat doen, is wat anders dan het werkelijk doen! Daar gaat komende week zeker verandering in komen, ik duik lekker mijn keuken in! Voor in het weekmenu zet ik deze chili sin carne op tafel!
Donderdag
Quiches zijn altijd goed en staan dan ook bijna wekelijks op het menu! En als er 1 gerecht makkelijk vega te toveren is, dan is het wel een quiche! Deze variant met pompoen, spinazie en oude kaas blijft hier favoriet hoor!
Vrijdag
En toen stond het weekend alweer voor de deur! En als je mij een beetje kent en volgt, dan weet je dat ik op vrijdag niet meer uitgebreid kook…. Wraps zijn altijd een goed idee, maar als je ze even toast zijn ze nog lekkerder. Daarom vandaag deze quesadilla’s met zoete aardappel en rucola.
Zaterdag
Ik heb sinds kort een nieuw favoriet lunchgerecht…. Oh, wat is dit een heerlijk receptje zeg! Om een avocado op brood te eten, dat is al geweldig, maar dan deze toast met avocado, spinazie en kastanjechampignons. Die ik even bak in wat balsamico. Je weet niet wat je proeft, dit is echt een lunch feestje!
Zondag
De ene zondag is de andere niet. De ene keer staan we voor dag en dauw op om naar de sportwedstrijden van de meiden te gaan. De andere keer mogen we heerlijk uitslapen. Op die dagen start ik rustig op en begin ik met koffie én te bedenken wat mijn ontbijt gaat zijn. Wat dacht je van deze havermout ontbijt pizza’s? Dat is een feestje hoor!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube