En aftellen maar!!….. We gaan richting de voorjaarsvakantie dus de komende week streep ik de dagen een voor een af. Ik ga ook weer heerlijk een week naar de sneeuw, daar heb ik al weer helemaal zin in! Het gaat wel een hectische week worden nog. Er moet ingepakt worden, er moet nog gewerkt worden, ik ga baby Bo van Renske knuffelen en vast nog heel veel meer…. En dan stappen we op zaterdagochtend in de auto! Genoeg te doen dus! Maar gelukkig is daar het weekmenu dat een beetje structuur geeft! Ik blijf het heerlijk vinden om door mijn recepten te gaan en te bedenken wat we gaan eten. Ook deze week heb ik weer makkelijke lekkere recepten bij elkaar gezocht, enjoy!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Wist je dat er in 2020 weer de kookworkshop Natuurlijk! koken op de agenda staat? Voor de workshop van 14 maart heb ik nog een paar plekjes vrij!
Weekmenu #119 makkelijke maaltijden
Maandag
Een echte winter hebben we nog niet echt gehad dus dan zet ik zelf deze week de winterkost maar op tafel! Een niet zo voor de hand liggende combinatie is deze couscous met pompoen en boerenkool! Ik vind dat juist heerlijk, om gewoon wat ingrediënten bij elkaar te husselen en een makkelijke maaltijdsalade klaar te maken.
Dinsdag
Grappig hoe sommige recepten zijn ontstaan. Deze soep aten we namelijk vroeger regelmatig thuis. Dan haalde mijn moeder deze soep bij de slager, daar kon je verse soep kopen en dit was echt een van mijn favorieten. Later ging ik zelf eens aan de slag met het recept voor kerriesoep met rijst en ei en het blijft een topper!
Woensdag
Winter is geen winter zonder een goede stamppot op tafel! En dat vind ik helemaal niet erg, want ik hou wel van deze oer-Hollandse maaltijd. Toch geef ik altijd wel een twist aan de klassieke recepten. Zo maak ik mijn hutspot op Oosterse wijze, met pittige ui en knoflook!
Donderdag
Waar je mij ook altijd wel weer blij mee kan maken, is een heerlijk bordje zelfgemaakte bami goreng. Ok, toegegeven, van de Indonesische toko vind ik echt nóg lekkerder, maar om daar nou elke week af te halen…. is ook zo wat! En, het is ook wel erg makkelijk om dit recept in mijn repertoire te hebben, zo kan ik er altijd op teruggrijpen!
Vrijdag
Na mijn vakantie wil ik zeker weer aan de slag met fastfood recepten. Zodat we lekker snackend het weekend in kunnen! Als je nog een goed recept hebt waar ik echt mee aan de slag moét, laat het me vooral weten! Voor vanavond ga ik voor deze wraps met kip gyros! En met zelfgemaakte tzatziki!
Zaterdag
En na de vakantie ga ik ook rustig aan beginnen met de recepten voor Pasen. I know, dat klinkt nog heel ver weg, maar met een foodblog staan de feestdagen vaak al wat eerder voor de deur. Deze plaattaart met ei en ham zette ik een tijdje terug op het Paasmenu en blijft nu ook in gewone weekenden een fijne lunch!
Zondag
Toen was deze eetweek alweer voorbij…. en dat betekent, dat ik inmiddels ben aangekomen in Oostenrijk voor een weekje ontspannen en wintersport. Ik heb al gezien dat het best aardig weer gaat worden, dus dat wordt lekker veel buiten zijn en genieten van Oostenrijkse kaiserschmarrn met appelmoes!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube