Hallo 2020, wat fijn dat je er bent! Weer een heel nieuw jaar met kansen, mogelijkheden en alle ruimte voor nieuwe plannen. Heerlijk! Heb je de feestdagen een beetje overleefd? Een goede jaarwisseling gehad? Nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Dat dit het jaar is waarin al jouw dromen uit mogen komen en er vooral veel warmte, liefde, gezondheid en geluk mag zijn! Ik heb het de afgelopen dagen nog even rustig aan gedaan en dat blijf ik deze maand ook doen. Ik merk dat ik erg de behoefte heb aan een kleine break, juist om de creativiteit weer aan te wakkeren. Want na de drukte van december, was het even leeg hoor…. Deze maand verschijnt er wel elke zaterdag weer een nieuw weekmenu en verder laat ik het voor nu even open hoe de maand eruit gaat zien….
Er staan gelukkig inmiddels zoveel recepten online dat ik zeker weet dat je genoeg lekkers en nieuws kunt proberen. Uiteraard blijf ik ook in 2020 makkelijke, smakelijke gerechten met je delen, maar het voelt voor mij ook alsof het tijd is voor iets nieuws. Iets meer dan alleen recepten. Ik heb zoveel plannen liggen, maar ik maak er geen tijd voor om ze uit te werken. En dat wil ik nu echt wel eens gaan doen…. Dus, geen zorgen, ik ben er gewoon maar het kan deze maand iets rustiger zijn!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Wist je dat er in 2020 weer de kookworkshop Natuurlijk! koken op de agenda staat?
Weekmenu #113 makkelijke maaltijden
Maandag
Met inmiddels ruim 900 recepten op de blog – say what?! – is er in het archief altijd wel wat lekkers te vinden. Net als vorige jaren, kies ik op maandag voor een vegetarisch gerecht. Deze linzen stoofpot met spinazie was vorig jaar jullie favoriet en kwam zelfs in de top 5 lekkerste blogs van 2019 terecht!
Dinsdag
Nu de dames ook weer naar school zijn, is hier het echte leven weer begonnen. En dat vraagt ook een beetje structuur, want het is soms al lastig zat om alle ballen hoog te houden. Ik bereid me deze week alvast goed voor door een grote pan verse tomatensoep te maken. Ik kook voor 3x en stop 2 porties in de vriezer.
Woensdag
Als je mij een beetje volgt, dan zul je ongetwijfeld hebben gemerkt dat ik vrijwel nooit praat over afvallen of over gezond eten. Dat komt omdat het bij mij vooral draait om genieten van eten en het maken van bewuste keuzes daarbij. En zo ga ik ook na al het kerstgeweld echt wel anders eten deze maand, maar zonder daar direct een label aan te hangen. Ik eet meer groenten, ik eet lichtere gerechten, ik probeer weer meer te variëren in mijn voeding. En dan staan er dus vanavond deze gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt op tafel!
Donderdag
Ik moet wel echt weer even op gang komen hoor, na een heerlijke lange Kerstvakantie. Ik heb het vanaf de Kerst echt heel rustig aan gedaan, heb lekker uitgeslapen en in huis gerommeld. Dus dat nu het tempo anders ligt, valt even tegen…. Om mezelf daar een beetje voor te troosten zet ik deze Thaise curry met kipfilet en doperwten op tafel. Winters comfort food to the max!
Vrijdag
Mijn top-tip om extra groenten binnen te krijgen, is het gewoon overal in verwerken! Je kunt bijvoorbeeld op vrijdagavond pannenkoeken bakken…. of je bakt deze pannenkoeken mét courgette in het beslag! Tadaa, zo simpel kan het soms zijn! En omdat ze dan nu hartig zijn, noem ik het courgette wraps. Lekker met wat kwark en gerookte zalm!
Zaterdag
En datzelfde principe kun je natuurlijk doorvoeren bij de lunch op zaterdagmiddag. Je kunt een eitje bakken…. of je maakt deze heerlijke omelet met spinazie, courgette en groene pesto. Nou, dan weet ik het wel hoor!
Zondag
Nu de scholen weer zijn begonnen, is het sporten in het weekend ook weer begonnen. De meiden spelen elk weekend een wedstrijd en vaak is dat ook nog eens allebei op een andere dag. De weekenden zijn hierdoor bij ons goed gevuld. Toch probeer ik altijd een moment te pakken om voor te bereiden op de komende week. Zo maak ik graag een grote ovenplaat met deze granola met cranberries en chocolade klaar. Grijp ik doordeweeks niet mis…
En dat was de eerste volle week van het nieuwe jaar! Wil jij dit jaar ook een goede basis leggen voor een bewust eetpatroon waarin genieten van lekker eten voorop staat? Schrijf je dan in voor 1 van de workshops die ik dit voorjaar geef.
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube