Zo, toen zat het eerste feest van december er al weer op… Dag Sinterklaasje, en door! Door naar nog een hele maand vol met gezelligheid. Ik heb er zin in hoor en ik kan niet wachten tot ik de MYF kerstrecepten met je kan gaan delen. Maar komende week, doen we nog even normaal. Ik vind deze week altijd een beetje een gekke week. Aan de ene kant ben ik al helemaal in feeststemming, aan de andere kant heb ik nog behoefte aan niet te veel gekkigheid. Nog even gewone maaltijden eten. In huis maak ik het gezellig en de kerstboom heb ik al wel opgezet. Maar op tafel houden we het nog bij makkelijke gerechten die bij deze tijd van het jaar passen! Schenk de koffie maar weer in en schrijf gerust weer mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Wist je dat er in 2020 weer de kookworkshop Natuurlijk! koken op de agenda staat?
Weekmenu #111 makkelijke maaltijden
Maandag
Ooh, ik heb voor Kerst toch zulke lekkere recepten uitgewerkt! Samen met Renske ben ik een hele dag de keuken en fotostudio ingedoken en hebben we alles uitgewerkt. Een soep mag zeker niet ontbreken in mijn kerstmenu, maar deze week kies ik nog voor deze wortel tomatensoep met geroosterde kikkererwten!
Dinsdag
Vorig jaar met Kerst organiseerden we met de hele familie een hapjes buffet. Iedereen bracht wat mee en ik maakte deze kleine quiches met courgette en spek. Natuurlijk kunnen deze mini’s ook in een grote variant, lekker met een salade on the side!
Woensdag
Koud wordt warm en verwarmend als je deze Thaise curry op tafel zet! Ik word hier wel blij van hoor, in deze donkere frisse dagen. Lekker met naanbrood of met rijst en geweldig comfort food. Wees gewaarschuwd want hier wil je meer van!
Donderdag
Als ik zeg normaal doen, dan bedoel ik ook gewoon nog een keer Hollandse pot op tafel! Deze prei stamppot met broccoli, gehakt en oude kaas is echt zo’n klassieker met een twist.
Vrijdag
Weekend!! En daar ben ik ook echt weer aan toe. Ik weet niet wat iedereen ook élk jaar denkt, maar is het werkelijk nodig om álles in deze laatste weken van het jaar te willen proppen? Ik bedoel, in januari 2020 leef ik als het goed is ook nog…. Tijd om op de bank te ploffen met deze lekkere kipburgers op een broodje!
Zaterdag
Dat ik nog niet aan de kerstrecepten ben begonnen, wil niet zeggen dat ik je niet ook tussentijds niet wil inspireren. Natuurlijk juist wel!! En ik zie aan mijn statistieken dat er ook al massaal gezocht wordt naar amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en lekkere desserts… Nou, deze amuse van vitello tonato met tonijn wordt vandaag lekker mijn lunch!
Zondag
Zeker als je met Kerst voor een gezelschap gaat koken, zou ik je aanraden alvast een keer proef te koken. En ik kan je vertellen, met dit nagerecht van hangop met frambozen en pistache is dat absoluut geen straf!! De hangop heeft even nodig, maar dan heb je ook een heerlijk toetje. Eh, dessert natuurlijk!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube