Drie keer knipperen met mijn ogen en toen was mijn eerste week Nederland alweer voorbij… Yep, je leest het goed, ik ben weer thuis. In het land, maar zeker nog niet geland… mijn hemel, die jetlag zat er afgelopen dagen wel heel goed in hoor!! Maar wat was het gaaf, Nieuw-Zeeland! Zo ontzettend bijzonder om daar te zijn geweest, ik heb er gewoon bijna geen woorden voor… Ik ga je daarom binnenkort ook zeker wat foto’s laten zien, misschien dat ik daarmee een klein beetje kan laten zien hoe fantastisch prachtig het daar is! Deze eerste week thuis heb ik vooral gebruikt om weer een beetje in het ritme te komen, en dat viel nog niet helemaal mee….haha! Ach ja, de Kiwi-lifestyle die ze aan de andere kant van de wereld leven is ook echt zo gek nog niet dus ik deed rustig aan. En vandaag gaan we weer een beetje structuur aanbrengen in de nieuwe week met een kakelvers weekmenu. Ik heb zin in herfstig comfort food en daar heb ik heerlijke recepten bij gevonden! Schrijf je weer mee?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #107 makkelijke maaltijden
Maandag
De afgelopen weken ging het hier op de blog gewoon lekker door, ook al was ik zelf aan de andere kant van de wereld. Er kwamen heerlijke recepten online die ik voor mijn reis samen met Renske op de foto had gezet. Onder andere deze vegetarische linzen stoofpot met spinazie deelde ik met je, en die zet ik vandaag weer op tafel!
Dinsdag
Waar ik de afgelopen weken juist genoot van het voorjaar – want, de andere kant van de wereld – gaan we hier nu wel echt heel duidelijk de herfst in. Nou was het in Nieuw-Zeeland ook nog wel fris, maar toch anders. Ik krijg gewoon weer zin in erwtensoep met worst bij deze temperaturen!
Woensdag
In Nieuw-Zeeland zijn ze gek op pie’s. Je kent ze vast wel, die Engelse hartige taartjes met een dakje van bladerdeeg. Ik heb de heerlijkste taarten daar gegeten en zeker ook inspiratie meegenomen om zelf mee aan de slag te gaan! Voor nu doen we het met deze hartige taart met broccoli, kip en oude kaas. Zonder dakje!
Donderdag
Weer een beetje in het ritme komen viel echt nog niet mee… Ik was afgelopen week overdag vaak heel erg moe maar kon ’s nachts ook niet goed slapen. En ik had de hele dag door trek! Ook viel het me tegen om over dingen na te denken, alsof mijn hoofd nog niet functioneerde…. Er kwamen dus makkelijke recepten op tafel en volgende week is dat niet anders. Ik ga voor deze tagliatelle met tomatensaus en gehaktballetjes.
Vrijdag
Wat de meiden antwoorden als ik vraag wat ze willen eten?! Nou, gok eens… Yep, ook hier begint het antwoord bijna altijd met een P. En omdat het eigenlijk super simpel is om zelf te maken, zetten we vanavond pannenkoeken op de tafel. Klein feestje om het weekend in te luiden!
Zaterdag
Hoewel de echte winter van mij nog wel even op zich mag laten wachten, heb ik wel weer zin in winterse gerechten. En met boerenkool maak ik niet alleen stamppot hoor, ik vind het ook heerlijk als groente door mijn smoothie of bijvoorbeeld bij de lunch in deze frittata met boerenkool en zwarte bonen!
Zondag
Ik heb het Sint-snoepgoed nog zo goed als buiten de deur weten te houden…. maar dat wordt steeds lastiger met 2 meiden die dol zijn op speculaas, kruidnoten, marsepein en schuimpjes.. Eerst vieren we eind november nog Senna’s verjaardag, daarna ga ik pas aan het volgende feest denken! Al moet een klein stukje van deze zelfgemaakte gevulde speculaas boterkoek alvast wel kunnen….
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube