As we speak. Nee, laat ik het ander zeggen. Op het moment dat dit nieuwe weekmenu online komt. Ben ik onderweg. Naar Nieuw-Zeeland…. Echt, ik kan het nog steeds niet geloven, maar als het goed is ben ik dus nu onderweg. Snap je het nog? De blogs die vanaf vandaag verschijnen, heb ik allemaal vooruit geschreven en vooruit ingepland. Dus als alles goed is gegaan en ook de techniek mij niet in de steek laat de komende weken, ben ik nu onderweg en hebben jullie aan inspiratie geen gebrek! Afgelopen dagen waren eigenlijk best heel ontspannen, omdat ik mijn agenda grotendeels had leeg geveegd. Ik wilde echt niet volop in de stress aan mijn reis beginnen, en dat is aardig gelukt. Er komen dus tijdens mijn afwezigheid wel gewoon nieuwe recepten online, maar het tempo ligt wel iets lager. Ik kan me zo voorstellen dat ze zich aan de andere kant van de wereld niet zo heel erg druk maken, dus doe ik dat ook maar niet. Voor nu, pak lekker een kop koffie erbij en schrijf weer mee. Wil je mijn avonturen trouwens een beetje mee beleven? Volg me dan via Instagram, in de stories zal ik regelmatig wat plaatsen!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #104 makkelijke maaltijden
Maandag
2 weken geleden dook ik met Renske nog weer een dag de keuken in en kookten we 8 recepten op 1 dag. Dat was een flinke klus, maar het is wel gelukt! Er kwamen onder andere wat vega recepten uit mijn keuken, die komen er dus aan! Voor nu ga ik op maandag weer eens voor deze bloemkool burgers met witte bonen. Yep, groenteburgers dus, super lekker! Erbij serveer ik Italiaanse aardappeltjes uit de oven en een frisse salade!
Dinsdag
Nu het echt wel officieel herfst is – die hevige regenbuien, daar kan ik echt niet aan wennen! – wordt het ook weer tijd voor heerlijke warme soepen. Deze geroosterde pompoensoep met zoete aardappel zet ik weer eens op het menu. Ook dit is een vegetarisch recept, maar door er bijvoorbeeld gehaktballetjes aan toe te voegen kun je ook voor niet vega gaan.
Woensdag
Oeh, en ik vind het ook wel weer tijd voor stamppot hoor! Nou eet ik dat eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer met zomergroenten. De meiden blijven het namelijk erg lekker vinden! Maar bij deze tijd van het jaar hoort deze Oosterse hutspot met knoflook en pittige ui. Nu al zin in!
Donderdag
Dit recept…. dit is zo’n topper! Ik vind het altijd super leuk als jullie aan de slag gaan met mijn recepten (tag me dan ook vooral als je hier iets over deelt op social!) maar het is werkelijk niet normaal hoeveel positieve reacties ik heb gekregen op deze oven pasta met gehakt en spinazie. Ik wist wel dat het een lekker gerecht was, maar jullie zijn net zo enthousiast als ik! Geweldig, en daarom deze week in het weekmenu!
Vrijdag
Een tijdje terug greep ik weer eens mis. Ik was denk ik vergeten dat ik de shoarma uit de supermarkt echt niet lekker vind en nam het toch mee… Dat viel behoorlijk tegen! Sindsdien ben ik weer genezen en maak ik mijn kip shoarma lekker zelf klaar. Ideaal voor op de vrijdagavond, als ik geen zin meer heb om te koken…
Zaterdag
Wat ik wel erg gezellig vind aan deze tijd van het jaar, is dat ik veel meer gezellig thuis afspreek met vrienden of familie. Lekker samen eten begint bij ons standaard met een borreltje, waarbij ik heel graag deze crostini met brie, pesto en Prosciutto op tafel zet. Een eenvoudig hapje, maar wel net even feestelijker dan een stokbroodje dat je nog zelf mag smeren….
Zondag
Ik moet zeggen dat ik deze laatste weken echt te druk ben geweest. Mijn voornemen is om dat na mijn reis anders aan te pakken. Ik wil gewoon echt meer tijd voor mijn gezin maken, meer tijd met de meiden doorbrengen en gewoon eens op zondagmiddag deze appel kruimel plaattaart met rozijnen de oven in kunnen schuiven. De afgelopen weekenden waren steeds helemaal vol met sporten en werken, waardoor lekker rommelen in de keuken – samen met de meisjes! – er echt bij inschoot. Maar, dat ga ik anders doen, komt goed!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube