Ik heb eens even terug zitten bladeren op mijn blog. Virtueel bladeren dan, dat snap je. En het is even geleden dat ik een eetdagboek online zette. En even is een understatement, want het is bijna driekwart jaar terug dat ik je een kijkje op mijn bordjes gaf. Oeps…. Ik heb geen idee waarom ik er mee ben gestopt, maar ik vond het wel weer eens tijd voor een update. Ik heb de afgelopen dagen alles op de foto gezet wat er in mijn mond verdween. Nieuwsgierig? Dat mág! Kijk gerust mee!
Ik heb weer eens een paar random dagen bijgehouden wat ik zoal eet. En dat is nogal gevarieerd… Toen ik ooit mijn blog begon, at ik vast veel gezonder dan nu. Of gezond, ik begin een beetje moeite te krijgen met die term. Ik heb op dit moment een eetstijl die echt bij mij past, waar ik heel bij van word, en waarbij ik eigenlijk ook prima op gewicht blijf. Niet dat dát een onderwerp is op mijn blog, maar uiteindelijk toch niet totaal onbelangrijk. Kijk lekker mee in mijn eetdagboek, maar laat het vooral geen eetschema voor jou zijn. Iedereen is tenslotte weer anders…
Eetdagboek van Reny #7
Dag 1:
Ochtend: Mijn vaste ochtendritueel? Haast! Om de meiden op tijd op school te krijgen. Ik smeer boterhammen, vul trommels en werk een glas groene sap naar binnen. Pas bij thuiskomst neem ik de tijd om een bakje kwark met muesli, wilde perzik, lijnzaad, sesamzaad en pure chocoladevlokken klaar te maken. En koffie, altijd koffie!
Lunch: Na een ochtendje gewerkt te hebben, appt mijn vriendin of ik zin heb om samen te lunchen. Ja natuurlijk! We verplaatsen ons naar het eetcafé in het dorp en ik bestel een broodje met brie, honing, bacon, zongedroogde tomaat en rucola. Smullen!
Avond: Overdag heb ik hard gekookt voor de blog en dat is dan vaak in de avond onze maaltijd. Ik schep wat op van de pastasalade met courgette, perzik en gemarineerde mozzarella die ik overdag klaar maakte. Het recept komt snel online!
Dag 2:
Ochtend: Dit wordt een weekend vol met eten…. Het is én prachtig weer, én Vaderdag. Dus ik weet al een beetje wat er gaat komen. Om de balans erin te houden start ik mijn dag met de maiswafels van Zonnatura. Deze wafels bestaan uit enkel mais en zeezout, helemaal top! Ik leg er wat plakjes kaas en avocado op en werk nog even in de ochtenduurtjes.
Lunch: Oh, help, hier heb ik dus geen foto van… Na de zwemles van de meiden ga ik langs bij het nieuwe huis, waar de mannen druk aan het klussen zijn. Ik eet snel een boterhammetje met kaas mee.
Avond: Het is warm, en na een drukke dag heb ik niet heel veel zin meer om te koken. Ik haal wat kip en maak zelf kipsaté, nog wat worstjes (te veel, er blijft over) van de slager en een beetje salade en we zijn klaar voor vandaag.
Dag 3:
Ontbijt: Het is Vaderdag, dus de vader mag vanochtend uitslapen. Samen met de meiden maak ik ontbijt. Lise wil de croissantjes wel rollen, ik vind ze prachtig gelukt. Voor Simon bak ik er nog een groot ei met spek bij, en voor mezelf maak ik een groene sap van spinazie, banaan, mango, avocado en water.
Lunch: Geen. We ontbeten pas laat en ik snaai een handje ongebrande noten weg.
Avond: Nog steeds Vaderdag en dus gaan we aan het einde van de middag naar mijn eigen vader toe. We hebben allemaal wat klaargemaakt en hebben een meer dan luxe bbq. Het recept voor de Duitse kartoffelsalat die ik meebracht staat inmiddels online!
Dag 4:
Ochtend: Het is weer een doordeweekse dag en dús hectisch. Ik ga vandaag zelf ook op pad voor werk en ik klap nog snel even 2 boterhammen met kaas op elkaar. Die eet ik onderweg in de auto op. Oh glamorous foodblogger life….
Lunch: Luxe, en zeer uitgebreid! Voor mijn werk doe ik de leukste dingen en vandaag stond ik de halve dag – in het zonnetje – salades klaar te maken. De lunch bestaat uit wel 6 verschillende heerlijke salades, mij maak je hier blij mee!
Avond: Makkelijk. Na een lange werkdag zoek ik de restjes in de koelkast bij elkaar. Van de bbq van gisteren zijn nog wat hamburgers over en een salade is snel gemaakt. Prima maaltje voor vandaag!
Dag 5:
Ochtend: Hoe gek het ook klinkt…. vandaag wordt een redelijk normale dag. Ja, de ochtendhectiek is weer aanwezig, maar mijn groene sapje is heilig. Hoe ongezond ik de rest van de dag ook zou gaan eten, dit heb ik alvast maar binnen.
Lunch: Vandaag heb ik een kookdagje. Dat betekent ook dat er meestal genoeg te lunchen valt. En dat het diner vanavond ook vrij – ehm – divers gaat zijn. Ik eet deze wrap met rucola en spianata, het recept komt binnenkort online!
Avond: Ook een restje van vandaag. Want met deze temperaturen heb ik geen zin in uitgebreide warme maaltijden. Ik maak een kip kerrie rijstsalade klaar en Simon wokt daar nog wat pittige rijst bij. Broccoli erbij, klaar zijn we weer!
Zo, bam. Dat zijn zomaar 5 dagen uit mijn (eet)leven. In eerdere eetdagboeken had ik dan altijd een mening over mijn eigen eetgedrag, maar dat heb ik nu niet zozeer…. Ik word hier gewoon heel blij van, en door volop te variëren, en vooral ook te proberen veel groenten toe te voegen, is dit een patroon dat bij mij past. Ik vergeet natuurlijk even te vermelden dat ik de hele dag door behoorlijk wat water drink. En dat er soms echt nog wel wat extra’s in mijn mond verdwijnt. Maar ik hoop dat je een beetje een beeld hebt gekregen van hoe relax ik eigenlijk eet.
Vaker een eetdagboek plaatsen? Ik hoor het graag in de comments!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
In deze blogpost staat een gesponsorde link naar Zonnatura. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
1 reactie
Leuk om mee te lezen en ideeën op te doen. Mag van mij wel vaker..