Ok, vooruit, ik ga weer eens een kijkje op mijn bord geven. Dat heb ik al heel lang niet gedaan, al bijna een jaar niet. Maar nu we afgelopen maandag met de Feel Good Boost zijn gestart omdat ik zelf ook wel weer een boost kon gebruiken, heb ik weer eens bijgehouden wat er bij mij naar binnen gaat. En dat is maar goed ook, want dit eetdagboek is ook voor mij best weer een eye-opener. Je zult misschien denken dat ik dagelijks lunch met een uitgebreide salade en er elke dag een gezonde maaltijd op tafel staat…. Eh, kijk mee zou ik zeggen!
Ik heb eerst eens de andere eetdagboeken op mijn blog terug gelezen, en er is in de afgelopen jaren echt wel wat in mijn eetpatroon veranderd. Leuk dus om weer eens een update te geven. Maar ik zie ook dat ik wel echt een boost kan gebruiken, en daarom ben ik blij dat we aan de #feelgoodboost zijn begonnen. Sinds ik vanuit huis werk zit er namelijk niet echt meer een logica in mijn eetpatroon. Ontbijt, lunch en diner lopen een soort van in elkaar over. En omdat ik weer begonnen ben met sporten, heb ik de hele dag door wel trek. Ik geef je een kijkje in mijn eetdagboek van afgelopen week! Dit is trouwens absoluut geen voedingsadvies, maar meer een blogpost voor de nieuwsgierigen onder jullie. #datbeniknamelijkook….
Dinsdag
Ontbijt: Elke dag begin ik direct na het opstaan met een groot glas lauwwarm water. Geen citroen erin, geen zout, gewoon water. De ontbijttafel is chaos bij ons… Ik smeer boterhammen voor de meiden, vul de lunchtrommels, snij het fruit voor het 10-uurtje (Lise eet alleen appel zonder schil, maar hallelujah, ze eet appel!). Ondertussen drink ik zelf een groene smoothie, eet ik een bakje yoghurt en neem ik een kop koffie. Na het haren kammen en tanden poetsen gaan we snel de deur uit.
Tussendoor: Ik krijg trek – logisch, na alleen een glas groene sap – en maak een makkelijke cracker met kaas klaar. Ik maak nog snel wat werk af en ga naar Den Haag, waar ik met Teni heb afgesproken voor koffie. We drinken volgens mij wel 3 Latte’s, en eten er mini stukjes millionaire’s shortbread bij (een soort koekjes met karamel en chocola).
Lunch: Na al die koffie met melk zit ik nog vol en eet ik pas rond half 2 mijn lunch. Ik duik de koelkast in en vind nog wat rauwkost en gerookte kipfilet. Ik kook er een eitje bij en eet dit als soort salade.
Tussendoor: Okee, mijn ritme is nu helemaal in de war, lekker handig. Ik moet om 15.15 op het schoolplein staan en eet nog snel een handje ongebrande noten voordat ik weg ga. Bij thuiskomst uit school eet ik samen met de meiden een bordje met druiven, banaan, perzik en appel.
Avondeten: Heel eenvoudig, we eten vanavond aardappels, sperziebonen en een hamburger van de slager. Ik heb genoeg inspiratie, maar geen zin om moeilijk te doen. En stiekem gaat dit er bij de meiden het allerbeste in; gewoon eenvoudige Hollandse hap!
Avond: Ik duik de keuken in om een cake te bakken, het huis ruikt heerlijk! Ik app mijn moeder nog snel een foto en wil al zo graag een stukje proeven. Maar ik moet wachten, want de cake staat nog niet op de foto. Recept komt zondag online! En dan lees je ook gelijk waarom ik mijn moeder foto’s van een cake appte….
Woensdag
Ontbijt: Ook vandaag start ik gelijk weer met een glas water. Deze staat standaard op mijn nachtkastje en dit is het eerste dat ik in de ochtend doe; water drinken. Tijdens de ochtendspits drink ik 2 glazen groene sap en eet ik een halve appel en een bakje Griekse yoghurt. Dan is het tijd om de meiden naar school te brengen.
Tussendoor: Als ik thuis kom ga ik direct aan de slag. Er moet een cake (die van gisteravond) op de foto en ik moet daarna op pad. Ik schiet wat foto’s, baal van de kleur van het licht (wist je dat ochtendlicht een blauwe gloed heeft?) en besluit dan een flink stuk van de cake af te snijden als tussendoortje voor de ochtend.
Lunch: Wow, dit is wel echt een hele bijzondere lunch! Door Claire en Vera ben ik uitgenodigd om hun boekfeestje ter ere van de lancering van EasyPeasy lunchbox bij te wonen. Die lancering wordt in Haarlem gehouden en is aangekleed met een prachtige lunch! Het ziet er geweldig uit, maar smaakt eigenlijk nog beter. Zeker omdat ik aan tafel mocht zitten met super aardige en inspirerende dames. Dit zijn echt de leukste momenten uit mijn werk hoor!
Tussendoor: Geen tussendoortje vandaag, ik zit nog vol van de heerlijke lunch!
Avondeten: Ik heb eigenlijk al een paar dagen niet gekookt voor mijn blog dus ik trek op goed geluk mijn koelkast open. Er ligt gehakt in, en in mijn voorraadkast vind ik nog paprika’s, prei, ui en een blikje mais. Ik heb laatst een jaarvoorraad bruine bonen gekregen, dus ik maak een Mexicaanse gehaktschotel klaar. Natuurlijk breng ik die zelf op smaak met Mexicaanse kruiden en we eten er sla en wraps bij.
Donderdag:
Ontbijt: Weer een glas water om de dag mee te beginnen. En ook de dagelijkse ochtendhectiek is weer los gebarsten. Ik maak weer een groene sap klaar van spinazie, perzik, banaan en avocado en drink daar 2 glazen van. De meiden zijn trouwens verplicht om ook elke dag een glas leeg te drinken, en dat doen ze ook altijd. Daarna; tijd om naar school te gaan.
Tussendoor: Ik ga zo sporten dus ik eet een banaan en een cracker met pindakaas.
Lunch: Na het sporten heb ik honger! Ik begin mijn lunch met een bakje Griekse yoghurt met muesli en wat pure chocoladehagelslag. Daarna vind ik nog een restje van het Mexicaanse gehakt in de koelkast en dat eet ik ook op. Goede combinatie toch? Oh, minpuntje aan deze lunch; ik eet achter mijn laptop. En ik eet zo uit het bakje….
Tussendoor: een stuk komkommer en een appel. En een handje ongebrande nootjes.
Avondeten: Ik eet vanavond alleen met de meiden en ik ga weer voor makkelijk. Ze zijn best goede eters hoor, maar soms heb ik geen zin om lang in de keuken te staan als we met z’n drietjes eten. Dus ik ga voor een gekookt eitje, wat zelfgemaakte tonijnsalade, rauwkost en brood.
Avond: Ik werk nog even verder deze avond en schenk mezelf een glas wijn in.
Ik vind dit eetdagboek dus best een beetje confronterend…. Er is namelijk geen touw aan vast te knopen, aan dat eetpatroon van mij. Ik probeer wel vaste eetmomenten aan te houden, maar in de praktijk schiet dat er dus wel een beetje bij in. Ook vraag ik me een beetje af waar de groenten zijn gebleven…. Nou was deze week ook chaotisch, dus ik zie het maar als verbeterpuntje voor volgende week!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Nobody’s perfect. Gelukkig maar!!
Het is best wel chaotisch ja dus ik hoop dat je snel meer een balans kunt vinden in je eetpatroon! 🙂
Chaotisch wel, maar ongezond? Helemaal niet! Nog wat meer structuur inbrengen en dan zit het helemaal goed lijkt me ;-)!