Het is alweer een tijd geleden dat ik een eetdagboek geplaatst heb en ik vond het wel weer eens tijd om jullie weer een kijkje op mijn bordje te geven. Vooral omdat ik de laatste tijd zo lekker mijn draai gevonden heb in mijn eigen eetpatroon. Ik voel me er gewoon het beste bij als alles een beetje in balans is. Ruimte voor snoepen is er altijd, en daar geniet ik dan volop van. Maar uiteindelijk zit ik lekkerder in mijn vel als ik ook heel bewust kies voor gezondere maaltijden. En dat lukt de laatste tijd weer goed, dus nu mogen jullie weer op mijn bord kijken, haha!
De laatste tijd is mijn eetpatroon in een fijne balans gekomen. Ik varieer heel veel in voedingsmiddelen en ik heb gemerkt dat er eigenlijk heel veel bij mij past qua eten. Daardoor zijn mijn dagen nooit saai! Ik let er elke dag op dat ik voldoende groenten binnen krijg. En verder is er in mijn eetpatroon overal ruimte voor, maar ik kies wel regelmatig voor glutenvrije maaltijden omdat ik merk dat mijn lijf daar blij van wordt. Ook zuivel gebruik ik met mate, maar een bak yoghurt met muesli of een boterham met kaas kan ik echt niet laten staan.
Bewuste keuzes maken bij het ontbijt, de lunch en het diner horen er voor mij bij. En goed voorbereid zijn! Ik zorg er altijd voor dat ik voldoende in huis heb – lees; mijn voorraadkast is meer dan goed gevuld. Want ik wil kunnen pakken waar ik op dat moment behoefte aan heb en dat vraagt nou eenmaal om volle kasten. In mijn voorraad liggen dus minstens 3 soorten pasta, van volkoren tot spelt, tot glutenvrije pasta. Zo ook met tussendoortjes en brood, ik moét wat te kiezen hebben. Sinds ik bekend ben met het assortiment van Schär, heb ik ook altijd wat van deze glutenvrije producten in huis. Handig als ik bewust wil kiezen maar niet de tijd heb om zelf aan de slag te gaan.
Mijn eetpatroon is dus ook geen dag hetzelfde, elke dag bekijk ik weer waar ik trek in heb en waar ik me die dag goed bij voel. Goed, kijk je mee naar mijn eetdagboek? Ik heb het 3 dagen bijgehouden:
Eetdagboek van Reny
Dag 1:
Opstaan: Ik start mijn dag met 2 glazen water – zonder citroen – en zet het koffieapparaat aan. Tijdens het aankleden drink ik een kop koffie.
Ontbijt: Ik maak voor mezelf een kom yoghurt met zelfgemaakte muesli, blauwe bessen en een drup olijfolie. Ondertussen vul ik broodtrommels en maak ik boterhammen voor de meiden klaar.
Tussendoor: Lise en ik gaan naar de markt en snoepen een plakje kaas bij de kaasboer. Thuis eten we samen nog een banaan en wat snackworteltjes. De hele ochtend door drink ik water.
Lunch: Vandaag eet ik 2 speltboterhammen met paprikaspread, kipfilet en komkommer. Erbij een glas water.
Tussendoor: Het vaste sapmoment op de woensdagmiddag met Senna en Lise, we drinken een groene sap met spinazie, avocado, sinaasappel en mango.
Diner: Ik maak gevulde courgettes klaar, super lekker! Ik vul ze met paprika en gehakt. Het basisrecept voor deze courgettes vind je hier! En erbij drink ik weer… water!
Tussendoor: Ik drink nog een kop Night time tea en een groot glas water. En ik ben zo moe dat ik op tijd naar bed ga.
Dag 2
Opstaan: Iedere dag wandel ik – nog slaperig – naar beneden en drink ik 2 grote glazen water aan het aanrecht. Ondertussen check ik mijn telefoon en zet ik het koffieapparaat aan. Na het aankleden drink ik een kop koffie.
Ontbijt: Ik maak snel een rijstwafel klaar, ik doe er roomboter en een plak kipfilet op. Ook eet ik een roggecracker met kaas en drink ik een groene sap van andijvie, banaan, kokoswater en avocado.
Tussendoor: Vandaag ben ik op mijn werk en ik moest vanochtend dus al wat bakjes klaar maken om mee te nemen. Ik snoep een gekookt eitje en drink nog een kop koffie. Mijn dopper staat op mijn bureau en deze drink ik 2 keer leeg.
Lunch: Ik lunch achter mijn computer op kantoor – zo slecht! – en heb van huis een bakje meegenomen met wat plakjes rosbief, een gehaktballetje, stukjes paprika en komkommer.
Tussendoor: Ik ben vandaag al op tijd thuis en dan is het tijd voor thee. Ik maak verse gemberthee klaar met een drup honing. En ik wil wat lekkers. Ik heb zin in chocola en kies voor een Chocolix van Schär. Dit is een glutenvrije reep met melkchocola en karamelvulling. Echt een snoepje!
Diner: We eten vanavond soep, Simon maakte laatst broccoli wortelsoep en daar hadden we nog een flinke portie van in de vriezer bewaard. Ik ben gek op soep, zeker nu het wat kouder wordt.
Tussendoor: Ik drink in de avond nog 2 grote glazen water en ik snack met wat worteltjes met een zelfgemaakte yoghurtdip.
Dag 3
Opstaan: Ook vandaag start ik de dag met 2 glazen water. Lise blijft vandaag thuis bij mij, maar Senna moet wel naar school. Dat geeft iets meer ruimte in het ochtendritueel… maar we moeten natuurlijk wel aankleden. Ondertussen drink ik een kop koffie.
Ontbijt: Ik eet 2 rijstwafels met paprikaspread, een gekookt eitje en een paar vegetarische balletjes. Ik heb een pompoen-mango smoothie klaargemaakt.
Tussendoor: Lise en ik snoepen wat worteltjes en ongebrande nootjes. En we eten allebei een doosje smarties.
Lunch: Ik heb nog een restje soep van gisteren in de koelkast bewaard en eet hier een boterham bij. Ik moet even snel de laptop aandoen om iets te doen voor mijn blog. Lekker gezellig ben ik aan tafel hè….?
Tussendoor: Aan het einde van de middag neem ik een glas rode wijn en snack ik wat groene olijven.
Diner: Yes, vrijdag is vaak snacknight! Vandaag gaan we voor pizza! En deze keer niet zelfgemaakt, maar kant en klaar. Ik maak de glutenvrije pizza Margherita van Schär -die ik eigenlijk standaard in huis heb – klaar en doe er nog extra courgette, paprika, rucola en Parmaham op. En ik schenk er nog een glas wijn bij in.
Tussendoor: Vrijdagavond betekent meestal met een filmpje op de bank. Ik schenk nog een glas wijn in en samen met Simon eten we een bakje chips.
En zo zien dus drie random dagen er bij mij uit! Ik ben heel blij dat ik weer een beetje rust en balans in mijn voeding heb gevonden! Hier voel ik me echt prettig bij en ik krijg hier energie van! Wil je trouwens nog meer informatie voor een (gedeeltelijk) glutenvrij eetpatroon, dan raad ik je aan om de pagina van Schär eens te bekijken. Hier staan heel veel recepten op, maar ook fijne tips en inspiratie.
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees mijn disclaimer.
1 reactie
Hoi Reny,
Ik lees met veel interesses je blogs en maak ook recepten. Ik moet zelf wel een aantal kilo’s afvallen… Ik vroeg me af of jij zelf gezond gewicht hebt en dat op deze manier van eten (zoals in je dagboek) in stand houdt? Of helpt het jou ook om mee af te vallen? Ik hoor het graag, ik zoek nog steeds een manier om met gezonder eten / zonder dieet af te vallen.
Groeten,
Carlijn