Ik zal maar gelijk beginnen met een heftige bekentenis… Ik ben namelijk af en toe zo’n slechte foodblogger! Ja echt, ik bak er soms niets van…. Afgelopen week crashte mijn laptop en was ik even in paniek. Hoe moet dat nou met mijn blog? Ik werk gelukkig altijd een paar dagen vooruit en er kwam al snel hulp in de vorm van een laptop die ik mocht lenen. Of ik back ups gemaakt had, werd mij meermaals gevraagd…. Nee natuurlijk niet! Want daar denk ik niet aan…. Niet dat ik dat in het vervolg nog ga vergeten, maar een beetje blogger heeft zijn zaakjes waarschijnlijk beter op orde dan ik. Maar dat is pas deel 1 van mijn bekentenis, want deel 2 is dat ik af en toe de heerlijkste gerechten op tafel tover, maar daar dan geen foto’s van maak…. Zo ook met deze zuurkoolstamppot met zoete aardappel. Hoe dat ging, ga ik je vertellen.
Stel je voor, 2 dagen nadat mijn laptop gecrasht was, had ik mijn thuisdag met de meisjes. Het zou een drukke dag worden, want eerst moesten we naar de computerdokter en vervolgens door naar mijn zus om een laptop op te halen. Tel daarbij op 2 meisjes die 2 dagen naar de dagopvang geweest zijn en behoorlijk vermoeid waren. Het was gezellig bij mijn zus en de computerdokter had ook goed nieuws, de laptop was niet helemaal overleden maar had flink wat reanimatie nodig. Ik nam toch de laptop van mijn zus mee naar huis, zodat ik in elk geval alvast weer verder kon werken.
In de middag moesten we nog een keer op pad. Ik nam 2 vermoeide meiden mee die eigenlijk liever gewoon op de bank hadden blijven zitten. Mijn man was laat thuis en in alle hectiek dacht ik ineens wat eten we eigenlijk vanavond? Op het weekmenu stond zuurkoolstamppot met zoete aardappel. Lekker dacht ik, ook een leuk recept voor Mind Your Feed! Ik dook de keuken in en maakte nog snel een foto voor op Instagram van mijn zoete aardappels en zuurkool (dat is bekentenis nummer 3, snelle foto’s op IG). Uit de woonkamer klonken inmiddels hongerige geluiden, terwijl op Instagram de leuke reacties op mijn combi van zuurkool en zoete aardappels binnen stroomden. Twee gedachten gingen toen door mijn hoofd…. 1) zet ik het eten straks gelijk op tafel? of 2) ga ik eerst nog foto’s maken zodat ik het recept op mijn blog kan zetten? Omdat het al zo donker was en ik natuurlijk wel een hele goede moeder ben, besloot ik voor optie 1 te gaan.
En dus is dit het eerste recept op Mind Your Feed waar geen heerlijke foto bij staat…. Moet ik het dan wel online zetten? appte ik mijn zus. Ja hoor, gewoon doen, zei ze. Zet er desnoods een plaatje van zuurkool en een zoete aardappel bij. En dat doe ik dan dus ook vandaag. Hier een plaatje van zuurkool en een zoete aardappel. Because all I have is this lousy Instagram photo… En hieronder het recept van een heerlijke zuurkoolstamppot met zoete aardappel!
Zuurkoolstamppot met zoete aardappel
voor 4 personen
- 800 gr zoete aardappel
- klontje roomboter
- 3 el amandelmelk
- 500 gr biologische zuurkool
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- snuf peper
- kokosolie om te bakken
Nodig: kookpan, hapjespan, pureestamper
Bereiden: schil de aardappels, snij in stukken en doe in de pan. Doe een laag water in de pan, de aardappels hoeven niet helemaal onder water, en breng aan de kook. Snipper de ui en pel de knoflook. Doe wat kokosolie in de hapjespan en zet de pan op het vuur. Fruit de ui, pers de knoflook erbij uit en schep goed door. Voeg de zuurkool toe en schep de ui hierdoor heen, voeg wat peper toe en laat de zuurkool rustig warm worden. Prik even in de zoete aardappel om te checken of ze gaar zijn. Giet de aardappels af, stamp met een pureestamper tot puree en voeg een klont boter en de amandelmelk toe. Roer goed door en voeg de zoete aardappelpuree bij de zuurkool. Schep de zuurkool door de puree en eet smakelijk.
Tip: ik bak nog wel eens biologische spekblokjes mee voor wat extra smaak. En natuurlijk eet ik hier een (biologische) rookworst bij!
Ik had natuurlijk dit gerecht nog een keer kunnen maken en er dan prachtige plaatjes van kunnen schieten. Maar dit recept is echt te lekker om nog langer voor mij te houden.
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
13 reacties
Ondanks dat er geen foto bij is zie ik het toch zo voor me dus komt helemaal goed met de zuurkool stamppot.
Hahaha Reny! Groot gelijk dat je geen foto erbij zet. De stampot zal er niet minder om smaken en ik zie een nieuwe trend ontstaan.
Geen foto nodig.
Wij hebben hem net op, echt een heerlijk recept!!!
Mijn man en ik vonden het werkelijk waar heerlijk! Ik was benieuwd, want ben eigenlijk niet zo’n fan van zuurkool. Ons zoontje van 4 kon het minder waarderen, maar vond de rookworst wel heel lekker ;-).
Mmmm krijg er gewoon trek in,heb afgelopen week een hele pan zuurkool gemaakt en ingevroren(eet het alleen thuis) maar ik ga deze variant zeker ook snel maken en zal het delen met m’n ouders die ook van zuurkool houden ( ben benieuwd of ze het op deze manier ook lusten)
Dit ga ik vandaag maken met kerriezuurkool!
Maak hem nu voor de vierde x in twee maanden tijd . Zooo ontzettend lekker!!!!!!
Lijkt me heerlijk. Ga ik vanavond maken, maar kan ik het beste de witte of oranje zoete aardappelen gebruiken?
Had geen ananas, stukjes gedroogde abrikoos erdoor. Jammie
Dank!
heb de zuurkool gemaakt. ik heb normale aardappels gebruikt maar vonden het erg lekker. weer eens wat anders en zeker in de herhaling hier.
Wat super om te lezen dat jullie ervan hebben zitten smullen!
Ik vind zoete aardappel echt goor, 1 keer een stamppot gehad daarmee met spinazie feta e. d. Jakkes, net alsof er een pot suiker in zit, dus ook deze zuurkool lokt me totaal niet aan
Beste Anton, dank je wel voor je reactie. Helaas voor jou dat je geen fan bent van zoete aardappel, maar je hoéft het niet te eten he? Ik weet zeker dat er genoeg recepten tussen zitten die je wel aan staan.