Oh hallo zomer! Wat ontzettend fijn dat je er bent. En wat breng je een hoop lekkers met je mee! Heerlijk, ik geniet er zo van… Ik heb al heel wat avondjes buiten mogen eten. Uitgebreide bbq’s met vrienden of een grote pan paella bij mijn ouders. Het tempo ligt rustig, we zitten uren aan tafel, ik kan er geen genoeg van krijgen. En dan als afsluiter van zo’n fijne avond zet ik graag een zomerse fruitsalade op tafel. Ziet er toch geweldig uit! Leg er wat vorkjes en lepeltjes bij en iedereen prikt lekker mee!
Om eerlijk te zijn ben ik hier op de blog niet zo van de toetjes. Of nagerechten, hoe je het wilt noemen. Ik ben gek op fruit, ik ben gek op ijs. Maar echt een toetje máken doe ik maar zelden. En waarom zou je ook moeilijk doen als makkelijk net zo lekker is?
Dit seizoen brengt mijn favoriete fruit en al die heerlijke soorten op 1 bord… wat een feestje! Misschien speel ik vandaag een beetje vals en is dit niet helemaal een recept te noemen. Maar weet je wat, lekker is het wel! En ik word er blij van, en food that makes me happy deel ik graag op mijn blog! Nog een bolletje vanille roomijs erbij en laat dit vooral een hele lange zomer worden!
Zomerse fruitsalade met balsamico dressing
Nagerecht voor 4 personen
- 1/2 verse ananas
- 2 wilde perziken
- 2 groene kiwi’s
- 12 – 15 aardbeien
- 12 – 15 frambozen
- paar el balsamicostroop
- 5 – 10 blaadjes verse basilicum
- 5 – 10 blaadjes verse munt
- 4 – 8 bolletjes vanille roomijs
Nodig; grote serveerschaal, klein schaaltje
Bereiden: Moeilijk is dit niet, maar presentatie is natuurlijk alles… Zet als eerste het kleine schaaltje op de serveerschaal.
Maak de ananas schoon en verwijder de harde kern. Snij in plakjes van ongeveer 1 cm en halveer dan deze plakken.
Halveer de perziken en verwijder de pit. Ik eet perziken met schil, maar je kunt ze even schillen. Snij er daarna plakjes van.
Schil de kiwi en maak hier partjes of plakjes van.
Spoel de aardbeien even af onder water, voorzichtig!
Leg als eerste de plakken ananas op de serveerschaal. Leg dan de perzik, kiwi, aardbeien en frambozen erbij.
Scheur wat blaadjes basilicum en munt en strooi deze over de zomerse fruitsalade. Schep als laatste het vanille roomijs in het kleine schaaltje. Serveer met een beetje balsamicostroop, dit geeft een fris zuurtje aan de zomerse fruitsalade.
Ga je aan de slag met dit recept voor zomerse fruitsalade met balsamico dressing? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Ik ben de hele zomer in Turkije en pas begonnen met een blog waarop ik mijn reis culinair beschrijf en ook laat zien welke heerlijke dingen ik hier ontdek.
Het fruitassortiment is hier niet volledig identiek aan dat in Nederland en België. Wat me opvalt, is dat er overal supergrote meloenen te krijgen zijn. Momenteel hebben wij hier een watermeloen in de frigo liggen van 15 kg, alsjeblieft!
Ik ben al aan het bedenken wat ik daar allemaal mee kan aanvangen maar met balsamicodressing kan dat toch al niet verkeerd eindigen !