Dit recept ga je heel vaak nodig hebben de komende tijd…. Of nee, je gaat dit recept nú nodig hebben, en er de komende weken heel veel plezier van hebben. Want speculaaskruiden hoor je gewoon in de kast te hebben staan. Zeker in deze tijd van het jaar! Zelf speculaaskruiden maken is heel makkelijk, en als je weet hoe het moet, dan is dat echt een uitkomst. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, en anders kun je mooi de kruidenvoorraad aanvullen. Met een pot speculaaskruiden – ook wel koekkruiden genoemd – in de kast kun je zoveel lekkers maken. Ik deel alvast mijn favoriete speculaas recepten met je!
Speculaaskruiden maken
Toen ik al in oktober bezig was met de Sinterklaas recepten voor op de blog, waren er nog geen speculaaskruiden in de winkel te vinden…. Ja wat doe je dan? Ik? Ik ga zoeken, online… wat is de samenstelling van speculaaskruiden en kan ik dat ook zelf maken? Natuurlijk! Bijna alles valt zelf te maken, en zelf speculaaskruiden maken is echt een eitje. Maak meteen een flinke pot klaar, dan ben je voor de komende weken voorzien.
Speculaas recepten
Speculaaskruiden gaan bij mij in deze tijd van het jaar ongeveer overal doorheen. Nou ja, meestal door zoete gerechten, dat is waar. Maar ik heb ook nog wat hartige recepten voor je in petto. Het is gewoon noodzaak dus dat je deze speculaas kruiden maakt, want anders hoef ik de komende recepten ook niet met je te delen, haha! Wat ik er allemaal voor lekkers mee klaar maak lees je hieronder. Ik zal je eerst mijn recept voor speculaas- of koekkruiden geven.
Zelf speculaaskruiden maken
Voor 1 potje:
- 8 tl kaneel
- 2 tl nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kardemom
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl witte peper
- 1 tl anijszaad
- 1 tl foelie
Nodig: vijzel, schaaltje, schone glazen pot
Bereiden: Gebruik de vijzel om de kruidnagels en het anijszaad tot poedervorm te malen. Doe alle ingrediënten in een schaaltje en meng goed door. Doe het speculaaskruidenmengsel in een schone glazen pot.
Recepten met speculaaskruiden
En dan wil je natuurlijk weten wat voor lekkers je kunt klaar maken met speculaas kruiden? Ik heb mijn favoriete recepten voor je verzameld! Ik zal de komende tijd dit overzicht nog aanvullen, want er komt nog meer lekkers op de blog! Klik op de titel of de foto van het gerecht en je komt bij het recept uit!
Kruidnoten speculaas kwarktaart
Gevulde speculaas boterkoek
Glutenvrije perentaart met pecannoten en speculaas
Speculaas yoghurtcake met appel
Speculaas broodpudding met blauwe bessen
Yoghurt tiramisu met speculaas en mandarijntjes
Speculaas truffels met zoete aardappel
Kwarkbolletjes met speculaaskruiden
Hartig taartje met brie, peer en speculaas
Ontbijt trifle met speculaas granola
Speculaastaart met chocolade
Dubbele speculaas koeken
Chocolade kruidnootjes van havermout
Speculaas pannenkoeken
Stoofperen speculaas crumble van havermout
Gevulde speculaas
Speculaas muffins
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij ook aan de slag en zelf speculaaskruiden maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
ik kan toch ook voor de kruidnagel en anijszaad een gemalen produkt gebruiken?
UIteraard! Ik had het niet in huis….
Jaaaa, hier was ik op aan het wachten! Ik heb bijna alles in huis, dus binnenkort nog even de laatste dingen halen en dan gaan we aan de slag. Ik vind het zelf ook zo lekker om overal doorheen te gooien, zelfs door de havermout ’s ochtends 😉
Dol op dit soort recepten. Komt altijd van pas en hier kun je zoveel kanten mee op.
Vandaag bovenstaand mengsel gemaakt en het recept bijna gevolgd, alleen de hoeveelheid foelie iets verminderd. Doordat het recept foelie én nootmuskaat bevat overheerst de lucht hiervan nu toch behoorlijk.