Nog een Sinterklaas recept! Yes, ik vind het maar wat fijn dat de feestmaand is begonnen! Want dat betekent dat ik eindelijk al mijn feestdagen-inspiratie met je kan delen. Vandaag een makkelijk nagerechtje, waar deze Sint in elk geval geen genoeg van kon krijgen… Ik hou echt met heel mijn hart van tiramisu, maar het is natuurlijk altijd een hele hap. Deze yoghurt tiramisu met speculaas en mandarijntjes is een stuk lichter. Ik gebruikte yoghurt in plaats van mascarpone. Dit toetje eet je natuurlijk nádat die hele zak met cadeautjes vanavond leeg is. Al zou het ook prima op tafel kunnen komen met Kerst.
Vandaag is de dag waar hier in huis al weken naartoe is geleefd. Al ver voordat de Sint in het land was, werd er hier door 2 dametjes door het huis gestuiterd. Echt gestuiterd, ze zijn allebei nogal hyper deze weken. En de verjaardag van Senna die nog even tussendoor kwam, zorgde voor nog meer onrust. Heel stiekem ben ik dan ook wel blij als het allemaal weer voorbij is met de feestvreugde en de rust weer een beetje kan terugkeren. Is beter voor de meiden, en beter voor mij…
Maar goed, ik klaag niet graag en het is natuurlijk wel super schattig om te zien hoe mijn meiden zich helemaal verliezen in het hele Sint gebeuren. Ik doe er graag een schepje bovenop door in deze dagen regelmatig de keuken in te duiken en wat lekkers klaar te maken. Vooral de chocolade kruidnootjes deden het erg goed, maar ook de speculaastaart werd erg gewaardeerd. Aan het einde van de middag worden we bij mijn ouders verwacht, waar Sinterklaas zelf ook misschien nog wel even langskomt. Spannend….
Natuurlijk is er in de afgelopen weken al genoeg gesnoept. En dat gaat in de komende weken vast niet minder worden. Niks mis mee, ik doe er net zo hard aan mee! En hoewel ik zelf niet heel vaak een toetje eet, gevalletje ik zit gewoon goed vol na een flink feestmenu, maak ik voor deze yoghurt tiramisu met speculaas zeker een uitzondering. Want door het gebruik van yoghurt in plaats van mascarpone, is dit een fris en licht nagerecht waar ik altijd nog wel een plekje voor kan vinden!…
Yoghurt tiramisu met speculaas en mandarijntjes
Nagerecht voor 4 personen:
- 250 ml Griekse yoghurt
- 250 ml slagroom
- 1 el poedersuiker
- 12 speculaasjes
- 2 mandarijntjes
Nodig; keukenmachine met garde of handmixer, 4 kleine glaasjes
Bereiden: Doe de slagroom met 1 el poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine. Klop de slagroom stijf met de garde van de keukenmachine, of gebruik een handmixer als je geen keukenmachine hebt.
Zorg ervoor dat de slagroom goed stevig is en voeg dan de yoghurt toe. Spatel deze eerst door de slagroom heen en gebruik dan de garde of mixer nog een keer om alles flink op te kloppen. Zet het yoghurt slagroom mengsel even 30 minuten in de koelkast om verder op te stijven.
Verkruimel de speculaasjes. Ga uit van 3 speculaasjes per glaasje. Bestrooi de bodem van de glaasjes met een laag speculaaskruimels. Schep dan wat van de yoghurt met slagroom over de speculaas en maak een nieuwe laag met speculaaskruimels. Maak de yoghurt tiramisu met speculaas af door nog een laag yoghurt-slagroom toe te voegen. En daarna de laatste speculaaskruimels te verdelen over de glaasjes.
Pel de mandarijntjes en haal de witte velletjes er vanaf. Verdeel de partjes mandarijn over de tiramisu en geniet ervan!
Ga jij aan de slag met dit recept voor yoghurt tiramisu met speculaas en mandarijntjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Super lekker lijkt me <3. En wat een slim idee om mascarpone te vervangen met yoghurt! Ik zit altijd na drie happen tiramisu al vol, maar dat zal met yoghurt wel anders zijn. Yum!