Ik hoorde daar iemand ja zeggen! Want natuurlijk wil je wel een stukje van deze yoghurt cake met blauwe bessen! Dat snap ik heel goed, een plak heerlijke smeuïge zachte cake daar zou ik ook geen nee op antwoorden… Laatst besloot ik om weer eens buiten de deur te gaan werken. Ik doe dat zo af en toe, even weg van mijn keukentafel en weer wat inspiratie op doen. Nou dat was gelukt, want naast een heerlijke kop koffie bestelde ik een plakje yoghurt cake met blauwe bessen. Hop, die moest op mijn to bake lijstje, zo lekker!
Nou heb ik eigenlijk nooit echt een gebrek aan inspiratie want ik blijf maar aanvullen op mijn lijstjes. Als ik ergens iets lekkers eet of een mooie food foto voorbij zie komen, gaan bij mij de radartjes draaien… Ik heb meer een gebrek aan tijd. En zeker de laatste weken kwam dat vaak voor. Gelukkig is het nu iets rustiger, dus toen ik gevraagd werd om met geitenyoghurt-moment van Betsie’s Geitenzuivel aan de slag te gaan, wist ik welke cake het zou gaan worden!
Ik hou van bakken met yoghurt, want daar krijgt elke cake een heerlijke zachte structuur van. De geitenyoghurt van Betsie’s Geitenzuivel is mild en romig en bovendien licht verteerbaar. Geen zorgen dat je het pak niet leeg krijgt met dit recept, want de yoghurt smaakt ook heerlijk met muesli in de ochtend. De komende weken ga ik trouwens nog meer heerlijke cakes en taartjes met je delen, want mijn verjaardag komt eraan. En tsja, dan moet ik toch even proef-bakken, vind je niet?!
Nodig
- Cakevorm 20 cm
- Spatel
Ingrediënten
- 200 gram speltbloem (+ 1 eetlepel extra)
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram roomboter
- 3 eieren
- 150 ml volle yoghurt
- 50 gram suiker
- 150 gram blauwe bessen
- mespunt vanillepoeder
- snuf zout
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Bereiden
- Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier. Ik maak het altijd even nat onder de kraan, frommel er dan een prop van en wanneer je deze voorzichtig uit trekt, kun je makkelijk de cakevorm bekleden.
- Doe de bloem in de mengkom en voeg hier het bakpoeder, de suiker, een mespunt vanillepoeder en snuf zout aan toe. Roer even goed door.
- Doe de blauwe bessen in een schaaltje en doe hier 1 el bloem bij. Schep goed om zodat de bessen bedekt zijn met de bloem. Zo zakken ze straks niet direct naar de bodem van je cake.
- Voeg de eieren toe aan de mengkom met de bloem. Schenk er 150 ml Betsie’s volle geitenyoghurt-moment bij. Snij de boter in fijne blokjes en gebruik de mixer met garde om alle ingrediënten tot een glad beslag te mengen.
- Doe nu de blauwe bessen in de mengkom met het beslag en gebruik een spatel om ze er voorzichtig doorheen te scheppen.
- Stort het beslag voor de yoghurt cake met blauwe bessen in de cakevorm en bestrooi de cake nog met 2 el amandelschaafsel. Schuif de yoghurt cake met blauwe bessen voor 75 minuten in de warme oven.
- Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Het klopt dat deze nog wat vochtig is, dat komt door de yoghurt en de blauwe bessen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor yoghurt cake met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel. Lees hier mijn disclaimer.
9 reacties
Super lekkere bosbessencake! Ik maakte hem met ruwe rietsuiker, vanillesuiker, 500g bosbessen en Griekse yoghurt. Dankjewel Reni voor dit heerlijke recept waar ik mijn eigen draai aan gaf.
Ik was vergeten de blauwe besjes in de vriezer te stoppen… Dus een goed excuus om er wat lekkers van te maken. Het beslag is al veelbelovend Hij staat nu in de oven. Ben benieuwd
Ik heb er een banaan en stevia doorgegaan als vervanging van suiker. En heb een zakje vanillesuiker gebruikt.
Heerlijke cake! Ik heb de honing vervangen door appelstroop en stevig. Als je honing boven de 40 graden verwarmd, verliest het al z’n goede eigen schappen. En dat hond ik zonde van m’n honing. Maar even goed heerlijk en zoet genoeg!
Ik heb de helft v d speltbloem vervangen door kokosmelk, de suiker door kokosbloesemsuiker en een ei extra erin gedaan. Het resultaat is heerlijk!
Kokosmelk moet kokosmeel zijn
Klinkt super en wat leuk dat je er jouw eigen draai aan hebt gegeven!
Klopt het wel dat de boter er pas na de eieren en yoghurt in moet? Ik kreeg er geen egaal mengsel meer van, zaten allemaal kleine stukjes boter in, ondanks dat de boter op kamertemperatuur was…
Als je de boter even wat smelt in een pannetje dan lukt het wel