Tijd voor warme chocolademelk! Oh wat wordt het koud buiten…. Vanochtend was het ook al weer zo fris, rode neuzen van de kou, tijd voor handschoenen en sjaals! Ik hou wel van de kou, en de winter is mijn favoriete seizoen. Maar eigenlijk vind ik het nog fijner om lekker binnen te blijven, bij de verwarming of open haard en een kop warme chocolademelk te drinken. Want dat hoort voor mij echt bij de winter!
Ik maak het liefst dan zelf warme chocolademelk, want wanneer je een pak chocolademelk in de winkel koopt zit er altijd veel suiker in. En het is echt super makkelijk om zelf te maken, én ook nog eens veel lekkerder!
Warme chocolademelk maken
Het leuke aan zelf chocolademelk maken, is dat je precies weet wat erin gaat. En dat je per portie klaar kunt maken, bijvoorbeeld als de rest van het gezin geen trek heeft in chocolademelk, kun jij toch lekker smullen.
Je kunt zelf kiezen welke chocolade je gebruikt voor je warme chocolademelk. Kies in elk geval wel voor chocola, en niet voor cacaopoeder, zo krijg je een hele intense warme drank. Ik koos voor pure chocola, en deed er nog wat vanille en kaneel bij. Je hebt zo eigenlijk geen suiker nodig in de chocolademelk. Wil je toch wat zoeter, kies dan voor wat honing of palmsuiker.
Chocolademelk met plantaardige melk
Voor deze zelfgemaakte warme chocolademelk kies ik bewust voor plantaardige melk. Daarmee is deze chocolademelk trouwens niet ineens ook geschikt bij een lactose intolerantie! Dan zou je namelijk ook lactosevrije chocola moeten gebruiken.
Door gebruik te maken van amandelmelk voor dit recept voor chocolademelk, krijgt dit warme drankje een nog romigere en zachtere smaak. Wil je geen amandelmelk gebruiken, dan kun je ook kiezen voor havermelk.
Nodig
Ingrediënten
- 400 ml amandelmelk (ongezoet)
- 75 gram pure chocola
- 1 theelepel kaneel
- 1 vanillepeul
- 1 eetlepel maizena
- 25 ml honing (naar wens)
Bereiden
- Schenk 300 ml melk in een steelpan (bewaar 100 ml van de melk). Breek de chocola in stukken en doe in de pan. Zet de pan op laag vuur en laat de melk warm worden en de chocola langzaam smelten.
- Voeg de kaneel en het merg uit de vanillepeul toe aan de warme melk.
- Doe de maizena bij de koude melk en roer tot een papje.
- Voeg nu de koude melk toe aan de warme chocoladedrank. Je zult zien dat het nu een heerlijke romige warme chocolademelk wordt!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerEnjoy! De feestdagen komen eraan, de tijd van gezelligheid, warmte, familie…wat gaan jullie voor leuks doen in december? Op Mind Your Feed zul je na Sinterklaas heerlijke kerstinspiratie vinden!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
2 reacties
Hoi,
Dit ga ik zeker eens maken voor de kids.
Zou je de maïzena ook kunnen vervangen door Agar agar?
Grtjes,
L.
Waarom niet vervangen door tapiocameel