Tira mi su. Letterlijk vertaald uit het Italiaans betekent dit trek me omhoog. Naar boven, beur mij op en maak mij blij. Nou… ik kan je een ding vertellen! Deze tiramisu met zomerfruit doet zijn naam eer aan. Want oh hemel, wat is dit een heerlijk zomers nagerecht!! Hier wordt je echt instant blij van en nu de perziken, aardbeien en blauwe bessen volop verkrijgbaar zijn, deel ik graag dit heerlijke recept met je! Laten we hopen op nog een lange nazomer waarbij we lekker buiten eten met vrienden en familie en afsluiten met dit heerlijke Italiaanse toetje.
Tiramisu…. oh, het water loopt me in de mond! Vroeger heb ik eens van mijn Italiaanse oma het traditionele recept gekregen. En dat is op zich niet ingewikkeld, maar wel een precies werkje. En je moet super veel geduld hebben… eieren splitsen, eiwitten opslaan, laten stijven in de koelkast. In Italië eet je echt de lekkerste tiramisu, maar om eerlijk te zijn speel ik thuis vaak een beetje vals.… en ga ik voor een makkelijkere versie.
Er staan al meerdere tiramisu recepten op de blog. Een van mijn – en jullie! – favorieten is de tiramisu met Limoncello. Maar ook de tiramisu met prosecco en aardbeien blijft een topper. Deze zomer maak ik een foodtour langs mijn favoriete vakantiegerechten en besloot ik een tiramisu zonder alcohol te maken. Kids-proof dus ook en zeker nu ik weer voor mijn snelle variant heb gekozen, kunnen de meiden hiervan mee genieten. En dat hebben ze dan ook gedaan…
Yes, dit zomerse toetje werd bij ons meer dan goed gekeurd! Nu hier dan de vakantie ook bijna afgelopen is…. hoop ik dat we nog een heerlijke lange nazomer gaan krijgen. Waarin we lekker veel buiten kunnen eten met vrienden en familie. En waarbij we dan een fijne avond kunnen afsluiten met deze tiramisu met zomerfruit. Zeker nu het fruit nog volop verkrijgbaar is, wil ik dit blijven maken….
Tiramisu met zomerfruit
Voor 1 schaal:
- 1 pak lange vingers
- 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 200 ml aardbeien limonade (3 el siroop + water)
- 75 gr poedersuiker
- 3 rijpe perziken
- 150 gr aardbeien
- 150 gr blauwe bessen
Nodig: bakje, grote schaal, mengkom en mixer met garde
Bereiden: Maak de aardbeien limonade klaar door ongeveer 3 el siroop aan te lengen met water. Schenk dit in een bakje.
Doe de slagroom in de mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op. Voeg dan de mascarpone toe en zet de mixer nog even aan tot een gladde massa ontstaat. Klop niet te lang door, hou het mengsel luchtig!
Zet de schaal waarin je de tiramisu met zomerfruit gaat maken klaar op het werkblad. Zet hier het bakje met aardbeien limonade naast.
Snij 100 gr aardbeien en 2 perziken in hele dunne plakjes.
Haal de lange vingers 1 voor 1 door de aardbeien limonade en bedek hier de bodem van de schaal mee. Smeer hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag!
Leg op deze laag mascarpone een laagje zomerfruit. Wissel de plakjes aardbei af met perzik en blauwe bessen. Zorg er wel voor dat deze laag overal even hoog is. Hou nog wat bessen over voor de garnering van de tiramisu met zomerfruit.
Nu komt de volgende laag. Haal weer 1 voor 1 de lange vingers door de aardbeien limonade en bedek hier de laag van zomerfruit mee.
Smeer als laatste nog weer een laag mascarpone en slagroom over de lange vingers. Zet de tiramisu met zomerfruit nu in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven. Langer kan ook!
Maak dit heerlijke nagerecht vlak voor het opdienen af met plakjes aardbei, perzik en blauwe bessen. Heb je nog wat lange vingers over, dan kun je die verkruimelen als garnering. Buona estate!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor tiramisu met zomerfruit? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
1 reactie
Lijkt mij heerlijk! alleen siroop is me niet duidelijk?