Ja, dat lees je goed… En dat is me toch een partij lekker! Ik heb er even over nagedacht hoor, of ik dit recept online zou zetten. Want misschien zou je denken dat het in eerste instantie niet helemaal bij mij en mijn blog past. Maar niets is minder waar. Want ik heb zelf ruim opgeschept van deze tiramisu met limoncello, en dús past het recept bij mijn blog. Ik eet het tenslotte zelf ook, dat is voor mij altijd een voorwaarde voor een recept om op de blog te mogen komen. Eet ik het zelf niet, of zou ik het niet klaarmaken en opeten? Dan komt het recept dus ook niet online. Enne, het is zomer, dus dan hoort er een heerlijk zomers toetje op tafel te komen zo af en toe!
Tiramisu met limoncello
Het is al weer even geleden dat ik deze tiramisu met limoncello maakte…! Tijdens een etentje voor Vaderdag, afgelopen juni dook ik samen met mijn tante de keuken in en maakten we deze tiramisu klaar. Oh, dit is zo lekker…. en dit is niet de eerste keer dat ik deze tiramisu at… Met Kerst zette mijn tante deze friszoete verwennerij ook op tafel. En eigenlijk bij elke feestelijke gelegenheid roept zij als eerste: ik maak het toetje wel hoor!… Je begrijpt, daar zeggen wij geen nee tegen.
Het is een heerlijk frisse afsluiting van een uitgebreid diner en ik denk zomaar dat ik in Italië straks ook nog wel heel wat tiramisu ga oplepelen… Vroeger kwam ik regelmatig in Italië, en toen, lang geleden, heb ik het traditionele recept voor tiramisu geleerd. Dus met mascarpone, en stijf geslagen eiwitten. En heel veel suiker…. Nog steeds maak ik die versie klaar, en het staat ook nog op mijn lijstje om dat recept een keer online te zetten. Ik ga er na de zomer mee aan de slag, want ik vind het eigenlijk wel een must op de blog.
Nodig
- Glazen schaal
- Diep bord
Ingrediënten
- 1,5 pak lange vingers
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 120 gram poedersuiker
- 4 citroenen
- 120 ml limoncello
- 5 blaadjes verse munt
- 2 handjes blauwe bessen
Bereiden
- Was de citroenen, en rasp bij 1 citroen de schil eraf. Deze citroen ga je zo ook gebruiken om uit te persen.
- Pers 3 citroenen uit en vang het sap op. Meng dit met de limoncello en schenk in een diep bord of in de extra schaal. Zet even apart.
- Doe de slagroom in een mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op en voeg dan de mascarpone toe. Meng goed en roer de rasp van 1 citroenschil hier nog door.
- Haal 1 voor 1 de lange vingers door de limoncello en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Smeer hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag!
- Haal de overgebleven lange vingers ook 1 voor 1 door de limoncello en leg deze op de mascarponelaag.
- Zorg ervoor dat de lange vingers de hele laag met mascarpone bedekken. Smeer nu weer een laag mascarpone over de lange vingers en zet de tiramisu met limoncello afgedekt in de koelkast. Laat minstens 1 uur opstijven en maak de tiramisu dan nog af met wat blaadjes verse munt, de blauwe bessen en nog wat schijfjes citroen (je had er nog 1 over!).
- Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor tiramisu met limoncello? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
14 reacties
Dit lijkt mij heerlijk, lekker fris! Fijn dat je er zelf ook zo van genoten hebt!
Omdat ik geen limoncello meer had,geen idee hoe dat kan, dit recept gemaakt met Licor 43. Super lekkerrrrrr.
Kan ik ook een flesje Citroensap gebruiken ipv verse citroenen?
Ja, dat zal vast kunnen… maar zelf persen is wel lekkerder hoor!
Oh, ook een goed idee! Lekker 🙂
Gek op tiramisu! Deze versie lijkt me echt heerlijk fris!
Ohhhh wat was dit heeeeerlijk, de gasten vonden het verrukkelijk !! Voor herhaling vatbaar!!
Echt te gek dit recept! Ook heerlijk bij de koffie in kleine vierkantjes!!
Heeeeerlijk! Deed het meer dan goed als kerstdessert!
Hm, niet mijn favoriet. Vond ‘m erg naar slagroomtaart met citroen smaken of citroen cheesecake. Ook te zoet naar mijn smaak. Volgende keer probeer ik ‘m met koffie en cacao.
Nog even mijn eigen draai aan geven. Vond de citroen erg overheersend. Maar de crème met de bosbessen heerlijk. Met likeur 43 lijkt me ook erg lekker als variant
Geen stijfgeslagen eiwitten ???
In deze snelle versie niet, het staat nog steeds op mijn lijstje om een recept met mascarpone en eiwitten uit te schrijven, zo hoort ie natuurlijk wel 😉
voor hoeveel personen is dit recept?