Ja. I know…. Tiramisu met aardbeien en prosecco! Dat klinkt als het ultieme zomer toetje, toch?! Zie je jezelf al zitten? De hele avond buiten geweest, lang aan tafel gezeten, heerlijk gegeten met familie of vrienden. En dan dit als nagerecht…. Dat is toch een stukje hemel op aarde? En nee, ik vind niet dat ik overdrijf, want ik heb natuurlijk al geproefd!
Dit is een beetje een gevaarlijk recept want voor je het weet, blijf je ervan eten. Maar goed, het leven – en lange zomeravonden buiten – mag je vieren en dan hang je zelf natuurlijk de slingers op. Laat de zomer nu maar heel lang duren, dan weet ik zeker dat ik dit nog veel vaker ga maken!
Tiramisu met prosecco
Wat dat betreft is deze zomer natuurlijk een cadeautje! Ik kan me niet herinneren dat het zo lang achter elkaar goed weer is. Of zelfs gewoon tropisch warm. Ik heb er al heel wat gezellige etentjes in de tuin op zitten hoor. Met vrienden, familie, er waren nog verjaardagsfeestjes…. En elke keer staken we de bbq aan.
Zeker als je dan na zo’n avond toch nog zin hebt in wat lekkers dan is het een feestje om deze tiramisu met aardbeien en prosecco op tafel te zetten. Je moet dit toetje van tevoren klaar maken, maar dat is juist wel relaxed want daardoor staat het op de avond zelf zo op tafel!
Ik zette al eerder een frisse zomer tiramisu met limoncello op de blog en ook dat blijft een top recept. Ook deze tiramisu met zomerfruit is zo’n heerlijk toetje! Maar nu ik deze versie met aardbeien en proscecco heb geproefd, weet ik niet meer welke mijn favoriet is.
Misschien moet ik maar gewoon niet kiezen en alle drie de varianten blijven maken. Maar wel nog een waarschuwing… deze tiramisu met aardbeien en prosecco is echt zo lekker dat je ervan blijft eten. Dus nodig vooral heel veel mensen uit, dan kun je er lekker samen van genieten!
Nodig
- Keukenmachine (mixer)
- Diepe schaal
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien
- 200 ml prosecco
- 3 tl aardbeiensiroop
- 1 pak lange vingers
- 250 ml slagroom
- 250 ml mascarpone
- 75 gram poedersuiker
Bereiden
- Doe de slagroom in de kom van de keukenmachine en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op. Voeg dan de mascarpone toe en zet de mixer nog even aan tot een gladde massa ontstaat. Klop niet te lang door, hou het mengsel luchtig!
- Zet de (oven) schaal waarin je de tiramisu met aardbeien en prosecco gaat maken klaar op het werkblad. Zet hier de diepe schaal naast. Schenk hier 200 ml prosecco in en voeg 3 tl aardbeiensiroop toe.
- Haal de lange vingers 1 voor 1 door de prosecco met siroop en bedek hier de bodem van de schaal mee. Smeer hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag!
- Snij de kroontjes van de aardbeien af en snij ze daarna in plakjes. Ik gebruikte 5 aardbeien om tegen de zijkant van de schaal aan te plaatsen. Deze halveer je en zet je rechtop in het mascarpone-slagroom mengsel. Tussen de aardbeien die rechtop staan bedek je de mascarpone laag met plakjes aardbei.
- Nu komt de volgende laag. Haal weer 1 voor 1 de lange vingers door de prosecco met siroop en bedek hier de laag van aardbeien mee.
- Smeer als laatste nog weer een laag mascarpone en slagroom over de lange vingers. Zet de tiramisu met aardbeien en prosecco nu in de koelkast en laat minstens 1 uur opstijven. Langer kan ook!
- Maak de tiramisu met aardbeien en prosecco af met een bovenste laag van verse aardbeien. Serveer uiteraard met een glas prosecco on the side! Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor tiramisu met aardbeien en prosecco? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
heerlijk recept Ik heb zoiets als eens eerder gemakt maar zonder prosecco
Omdat ik denk dat rabarber en aardbei een match made in heaven zijn zou misschien i.p.v. procesco of limoncello rabarbercello kunnen gebruiken.
Ik ga het proberen zal je laten weten of t smaakt
groet nel
Oh dat klinkt ook wel heel goed zeg! Leuk dat je aan de slag gaat, ik ben inderdaad heel benieuwd!