Zo op de valreep kom ik nog met een te lekker recept. Stoofperen in prosecco. Ja, dat smaakt net zo goed als het klinkt… Deze peertjes zijn echt hemels! Lekker als bijgerecht, maar ook als nagerecht zouden ze prima kunnen. Bolletje ijs ernaast, misschien nog wat chocola erover raspen..? Ik ga er eigenlijk wel van uit dat het kerstmenu dat de komende dagen op tafel gaat komen nu compleet is. Maar dit recept mag niet ontbreken vind ik. En als er nog een tweede of derde Kerstdag gaat komen of nog een gezellig diner tussen Kerst en Oud & Nieuw, dan ben je vast maar voorbereid!
Er staat al een makkelijk – en suikervrij! – recept voor stoofpeertjes op de blog maar dan met rode wijn. Ook erg lekker, maar deze keer wilde ik eens wat anders doen. Gisteravond vierden we nog/alvast SinterKerst & Nieuw met de hele familie en daarvoor duikt iedereen de keuken in. Ik werd ingedeeld bij het hoofdgerecht én bij het nagerecht. Met nog een kilo stoofperen in huis en een fles prosecco in de koelkast wist ik vrij snel wat ik ging maken.
Stoofperen in prosecco
Want hoewel ik het echt heerlijk vind om deze dagen door te brengen met de liefste mensen om mij heen, is mijn thema nog steeds geen stress voor het kerstdiner. Ik ben echt al genoeg in de keuken geweest de afgelopen tijd, met Kerst doe ik het rustig aan. Deze stoofperen in prosecco maakte ik als nagerecht voor ons diner, het schillen van de peertjes kost wel even tijd maar als daarna de lekkerste geuren het huis vullen dan is dat alle moeite waard!
Nodig
- Grote pan om in te koken
Ingrediënten
- 1 kg stoofperen (Gieser Wildeman)
- 750 ml prosecco
- water
- 2 eetlepels diksap appel
- 2 stokjes kaneel
- 1 steranijs
- 1 theelepel vanillepoeder
- 4 eetlepels allesbinder
Bereiden
- Schil de peertjes. Ik liet de steeltjes eraan zitten en sneed ze nog niet door midden. Je kunt de steeltjes eraf halen, de peertjes in kwarten snijden en het klokhuis alvast verwijderen. Maar dat hoeft dus niet.
- Zet de stoofperen geschild in de pan en schenk hier de prosecco bij. Staan de peertjes nog niet helemaal onder? Schenk dan nog wat water in de pan. Voeg ook de appel diksap toe en breng aan de kook.
- Doe de stokjes kaneel, de steranijs en het vanillepoeder in pan en stoof de peertjes gaar. Prik voorzichtig in 1 van de peertjes om te controleren.
- Haal dan de stoofperen in prosecco uit de pan. Van het kookvocht maakte ik een heerlijke dikke heldere saus door ongeveer 4 el allesbinder toe te voegen. Dit strooi je in het warme vocht, even goed blijven roeren en ongeveer 1 minuut laten koken en dan is de saus klaar.
- Doe daarna de peertjes weer terug in de saus zodat ze niet uitdrogen. Serveer warm of laat afkoelen. Wat mij betreft zijn ze een dag later nóg lekkerder dus maak de stoofperen in prosecco gerust van tevoren klaar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerMeer kerstrecepten vind je hier!
Ga je aan de slag met dit recept voor stoofperen in prosecco? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
3 reacties
Lijkt me erg lekker. Toevallig ook stoofpeertjes bereid maar dan op de traditionele manier. Zonder toevoegingen lekker rood geworden. Denk dat ik, nu ze staan af te koelen, er ook prosecco of limoncello bij doe. Kan misschien alsnog lekker intrekken. Geen idee of dat ook zo kan. Ik zie wel.
Reny, ik wens jou en je gezin en familie fijne Kerstdagen. Bedankt voor al je lekkere recepten het afgelopen jaar en de prachtige foto’s. Ondertussen heb ik nog een aantal van je collega foodbloggers ontdekt op de web, maar jou blijf ik in ieder geval ook volgend jaar weer volgen.
Nogmaals fijne feestdagen. Grt Peter
Misschien handig om ook de bereidingstijd of een schatting daarvan te vermelden. Nu moest ik maar een beetje gokken. Ze ruiken overigens inderdaad hemel.
Wat een mooie aanvulling! Ik zal daar zeker een schatting van gaan vermelden. De exacte bereidingstijd hangt natuurlijk ook af van hoe snel je werkt, maar een idee van hoe lang je bezig bent is een goede!