Zo, hallelujah! Daar zeg je me wat… een heerlijke zonnig zomers toetje – nagerecht! – dat perfect past bij de temperaturen van de afgelopen dagen. Wat kan ik daar intens van genieten, van dit mooie weer. Volgens mij ben ik gewoon in het verkeerde seizoen geboren hoor, de zonnestralen geven mij zoveel energie! Al klaag ik nooit over de winter, maar stiekem is de zomer mijn seizoen. En zomer, dat was het deze week wel. Heerlijk! Tijd voor deze semifreddo met blauwe bessen en witte chocola!
Kun je geloven dat ik dit recept dus heb bewaard?! Tot het perfecte moment om met je te delen…. Ik at deze semifreddo met blauwe bessen en witte chocola namelijk al met Kerst. We zaten toen met de hele familie aan tafel en ik zou het nagerecht verzorgen. Naast deze variant maakte ik ook nog een semifreddo met bosvruchten klaar. Oh ik kan zo weer terug gaan naar dat moment dat we hier met z’n allen van zaten te genieten.
En nu het mooie weer dan eindelijk écht daar is – blijf! alsjeblieft! – is het tijd voor een heerlijk toetje. Voor al die keren die we vanaf nu in de tuin gaan eten, thuis of bij mijn ouders. Voor al die keren dat we met vrienden de bbq aansteken. Of gewoon op elke mooie dag die nog gaat komen. Want eigenlijk kan dit nagerecht gewoon altijd. Niet allen nu, maar ook met Kerst!
Semifreddo met blauwe bessen en witte chocola
Nagerecht voor 6 personen:
- 500 ml (volle!) Griekse yoghurt
- 250 ml mascarpone
- 3 el poedersuiker
- 3 el bosvruchtenjam
- 75 gr blauwe bessen
- 15 (diepvries) frambozen
- 50 gr witte chocola
- ter decoratie; blauwe bessen, rode bessen, blaadjes verse munt, witte chocola
Nodig; keukenmachine met mixer of handmixer, grote mengkom, spatel, bakpapier, cakeblik
Bereiden: Schep de mascarpone in de mengkom van de keukenmachine. Voeg hier de yoghurt aan toe en zet de mixer (van de keukenmachine) aan. Meng tot een luchtig geheel en voeg dan naar smaak – je moet wél even proeven… – de poedersuiker toe. Als je van een wat frissere smaak houdt, dan doe je iets minder suiker.
Haal de mengkom nu onder de keukenmachine vandaan en spatel voorzichtig de bosvruchtenjam door de mascarpone met yoghurt. Zo ontstaat een soort marmereffect.
Hak de witte chocola grof en voeg samen met ongeveer 10 frambozen en de blauwe bessen toe aan de semifreddo. Hou wat blauwe bessen achter voor de decoratie. Roer nog voorzichtig door.
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Plastic folie kan ook. Stort het mengsel voor de semifreddo in de vorm en gebruik een spatel om de bovenkant netjes recht te maken.
Zet de semifreddo met blauwe bessen en witte chocola nu voor minstens 3 uur in de vriezer. Een hele nacht kan ook! Haal ongeveer 10 minuten voor het aansnijden uit de koeling en maak de semifreddo af met bessen, extra frambozen, witte chocola en wat blaadjes munt.
Ga je aan de slag met dit recept voor semifreddo met blauwe bessen en witte chocola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
7 reacties
Hoelang van te voren zou ik hem kunnen maken. Lijkt me een heerlijk kerst toetje, maar alles wat al klaar is, is maar klaar.
Je kunt deze semifreddo zeker een dag (of 2) van tevoren klaar maken. Bewaar wel afgedekt in de vriezer en zorg dat de temperatuur gelijk blijft. Ik bedoel dat je dus niet teveel in temperatuur schommelt, want anders krijg je zo’n waterstructuur in je ‘ijs’. Snap je wat ik bedoel, haha?! En wel echt voor volle yoghurt gaan, magere yoghurt bevat te veel vocht waardoor hetzelfde ontstaat, van die ijskristallen in je semifreddo.
Bedankt voor je antwoord!
Ik snap wat je bedoelt. Ik ga aan de slag met mijn planning
Yes, heel veel succes! En vergeet niet vooral ook te genieten <3
Ik heb hem gemaakt. Hij zag er prachtig uit, maar was echt keihard bevroren. Half uur van tevoren uit de vriezer gehaald. Kon hem niet snijden. Nog langer gewacht….nog steeds te hard. Ijs was ook gekrisralliseerd. Ik heb vers fruit gebruikt. Wat kan ik anders doen?
Hartelijk dank voor dit leuke recept! En lekker natuurlijk, hoewel ik hem.nog niet geproefd heb. Iomdat ik geen mascarpone kon vinden, in Portugal heb ik roomkaas gebruikti en omdat het geheel daardoor zuurder werd heb ik nog wat slagroom toegevoegd en wat extra griekse yoghurt (heb geen magere yoghurt gebruikt) ook heb ik extra bramen toegevoegd en wat extra witte chocolade! Ongevroren is hij al heerlijk smakelijk dus dat belooft wat vanavond! Zo leuk, super bedankt voor het delen!!
Bloem
Hallo, voor een etentje dit recept gemaakt en het zag er super leuk uit!
Hij was alleen nog veel te hard, compleet bevroren.. Ik zag hierboven eenzelfde reactie van iemand, maar nog geen antwoord: moet hij anders eerder uit de diepvries en compleet ontdooid worden? Alvast bedankt, Ingrid