Joehooeeeee, de zon schijnt! Wat word ik hier vrolijk van zeg, heerlijke die warme zonnestralen op mijn bol. Ik zat er al even op te wachten namelijk, ik was de regen meer dan zat. Vorige week gaven ze ook al prachtige voorjaarsdagen op, maar ik vond het nog maar fris. Maar nu, dit is heerlijk toch?! Laten we dit maar doorzetten richting de zomer! Waar ik ook niet op kon wachten, is al dat heerlijke fruit dat bij deze zonnige maanden hoort. Natuurlijk eet ik het zomerfruit het liefst zo uit mijn hand, maar je kunt er ook dit ricotta taartje mee versieren. Wel zo lekker!
Ik heb een beetje rare weken achter de rug…. Ergens was ik zo naïef om te denken dat ik het ene huis zou verlaten en in het volgende huis direct weer aan de slag zou kunnen gaan. Een paar dagen rust ertussen had ik ingeschat, maar dan zou ik wel weer volledig aan het werk zijn. Nou niet dus, hartstikke mis! Ik heb eerst een paar weken nodig gehad om mijn draai te vinden en de vermoeidheid eruit te slapen.
En toen ik dan helemaal weer zin had om de keuken in te duiken, werd de een na de ander ziek. Lekker verhaal, vind je niet! Gelukkig ben ik zelf vooralsnog niet omgevallen, maar mijn prioriteiten lagen wel even ergens anders. Gisteren had ik eindelijk weer eens ruimte om te koken, maar eigenlijk had ik meer zin in iets zoets. Ik bakte dit ricotta taartje en maakte het af met verse aardbeien en frambozen. Super luchtig, perfect voor dit zonnige weer en misschien alvast een leuk idee voor Moederdag? Want dat is ook alweer bijna…
Ricotta taartje met aardbeien en frambozen
Voor 1 taartje:
- 200 gr ricotta
- 3 eieren
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr speltbloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillepoeder
- 3 el aardbeienjam
- verse aardbeien en frambozen voor garnering
- 2 el poedersuiker
Nodig; mengkom, mixer met garde, bakpapier, springvorm 20 cm
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het vel bakpapier even nat onder de kraan en frommel tot een prop. Trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de springvorm mee.
Doe de ricotta met de eieren in een mengkom en gebruik de mixer met garde om tot een luchtig mengsel te kloppen.
Voeg dan het amandelmeel, de speltbloem, bakpoeder en vanillepoeder toe. Klop nogmaals goed luchtig.
Schep 3 el aardbeienjam door het beslag voor het ricotta taartje en roer 1 x door. Stort dan het beslag in de springvorm en zorg dat het mengsel goed is verdeeld.
Schuif het ricotta taartje voor 35-40 minuten in de warme oven. Controleer met een satéprikker of het taartje klaar is, als deze er schoon uitkomt kun je de taart uit de oven halen.
Laat iets afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker. Maak het ricotta taartje af met vers zomerfruit, zoals aardbeien en frambozen.
Ga jij aan de slag met dit recept voor ricotta taartje met aardbeien en frambozen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Hmmm perfect taartje bij deze temperaturen lijkt me! 🙂
Hi, het ricotta taartje lijkt me heerlijk…maar moet er echt speltbloem in?
Als je geen speltbloem en amandelmeel wilt gebruiken war gebruik je dan?
Gebruik je dan 100gram zelfrijzend bakmeel of 100gram bloem?
T lijkt mij een heerlijk recept.
Heb het taartje gemaakt en hij is echt super lekker! Bedankt voor de inspiratie!