Pure chocoladetaart met mint chocolade ganache! Vandaag kent geen grenzen want het is feest. Het is enorm groot feest! Ik ben vandaag jarig en niet zomaar jarig… Nope, ik tik de big fourty aan…. 40! 40… ik vind het zelf ook eigenlijk nog niet te bevatten, maar op mijn geboortekaartje staat toch echt de dag van vandaag als mijn verjaardag. Natuurlijk pak ik flink uit met taart en met deze pure chocoladetaart ben ik dan ook wel echt all the way gegaan! Ik bedoel, je wordt maar 1 keer 40 en dat mag GROOTS worden gevierd! Schenk de koffie maar in en schuif aan voor een stuk taart!
Pure chocoladetaart
Goed, 40 dus…. de leeftijd die ik altijd een hele leeftijd vond. De leeftijd waar ik altijd een beetje lacherig over deed. Ik zag er nog niet naar uit, maar elke dag kwam de 40 toch wel dichterbij. Het is pas sinds deze week dat ik de 40 kan ‘voelen’ en er eigenlijk ook wel heel blij mee en dankbaar voor ben. Ik voel me nog steeds geen dag ouder dan 28 ofzo en leeftijd is natuurlijk ook just a number. Voor deze meer dan bijzondere leeftijd ben ik aan de slag gegaan met mijn favoriete ingrediënten voor een feestelijke traktatie en dat resulteerde in deze pure chocoladetaart met mint chocolade ganache. Let the party begin!
40. Vroeger vond ik je dan altijd al heel oud, maar ik vind het nu heel bijzonder. 40… En je weet wat ze zeggen, het leven begint pas bij je veertigste! Ha, nou dan ben ik er helemaal klaar voor! Mijn rugzak is gevuld met 40 jaar ervaring en ik ben vastbesloten om van de komende 40 jaar een nóg mooiere tijd te maken! Vandaag vier ik mijn verjaardag met chocoladetaart, lekker niks doen, verwend worden en vanavond maak ik er samen met mijn tweelingzus een klein feestje van! En ik ga van élk moment genieten!!!
Natuurlijk deel ik het recept voor deze pure chocoladetaart nog even met je! Snij vooral geen klein stukje taart voor jezelf af, want je mag het leven echt wel vieren! Cheers, op mijn verjaardag!
Liefs, Reny
Ingrediënten
- 140 gram pure chocolade
- 100 gram boter
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 50 gram bloem
- mespunt vanillepoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 50 ml melk
- boter (om in te vetten)
Voor de mint chocolade ganache
- 100 ml room
- 140 gram pure chocolade met mint (met mint smaak, niet met pepermunt vulling)
- 3 after eight chocola (of chocolade met mint vulling
Bereiden
- Zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
- Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in met wat boter. Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt de pure chocolade au bain marie. Dit doe je door een schaal in een pan met een laagje water te plaatsen. Zet dan de pan met schaal op het vuur. De chocola gaat in de schaal en door de warmte smelt de chocola.
- Doe de boter met de suiker in een mengkom. Splits de eieren, doe het ei geel bij de boter met suiker en vang het ei wit op in een aparte mengkom.
- Klop de boter, suiker en ei-geel met de mixer luchtig. Er mogen nog kleine klontjes boter in zitten. Voeg nu de bloem, de melk, het bakpoeder en het vanillepoeder toe. Mix voorzichtig tot een glad beslag.
- Maak de gardes van de mixer even schoon en klop dan de eiwitten stijf. Voeg de eiwitten samen met de gesmolten chocola toe aan de andere mengkom en mix alle ingrediënten voor de pure chocoladetaart tot een glad beslag.
- Gebruik een spatel om het beslag in de springvorm te scheppen, verdeel het beslag goed over de vorm en schuif deze dan voor 45 minuten de warme oven in. Controleer of de chocoladetaart klaar is door er een satéprikker in te prikken.
- Maak in de tussentijd de mint chocolade ganache klaar. Gebruik dezelfde au bain marie methode om de mint chocolade te smelten.
- Breng in een steelpan 100 ml room tot vlak voor de kook. Schenk deze beetje bij beetje bij de gesmolten mint chocolade en roer tot een gladde ganache.
- Wanneer de pure chocoladetaart uit de oven komt, laat je deze zo'n 30 minuten afkoelen. Smeer daarna de mint chocolade ganache over de taart en decoreer met nog wat stukjes chocolade met mint vulling.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Indonesische nasi goreng? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
1 reactie
Gefeliciteerd met je 40e verjaardag!
Fijne dag!